Veranderdagen

Veranderdag. Ontdek wat je beweegt.Zet je één dag in voor de verandering!
Vindt u het leuk om iemand te helpen? Steekt u graag een dag de handen uit de mouwen of maakt u juist gemakkelijk een praatje? Dan zijn de Veranderdagen iets voor u!

Tijdens de 40dagentijd organiseert Kerk in Actie in samenwerking met Stichting Present, net als vorig jaar, de Veranderdagen. In de 40dagentijd zijn er in elke provincie in Nederland sociale of klusprojecten te doen, waar u zich als groep of individueel voor in kunt schrijven. Hierbij kunt u denken aan het opknappen van een verwaarloosde tuin, of het organiseren van een leuk dagje uit voor ouderen. U kiest zelf een datum en Stichting Present gaat vervolgens samen met u kijken welke projecten u op die datum zou kunnen uitvoeren.

U maakt kennis met mensen die u anders niet zou ontmoeten en uw inzet betekent veel voor mensen uit de marge van de samenleving.

Ja, ik meld me aan!

Data en plaatsen
U kunt aangeven bij een lokale stichting Present op welke dag uw groep graag een project wil oppakken. De lokale stichting Present zoekt dan op basis van uw wensen naar een geschikt project. Bekijk in welke plaatsen u een project kunt doen.

Hoe gaat het in zijn werk?
U kunt zich online aanmelden voor de plaats van uw keuze. U ontvangt dan een e-mail ter bevestiging. Binnen enkele weken neemt iemand van de lokale Stichting Present contact met u op. Ter voorbereiding op de dag is er een ontmoeting met alle mensen die zich voor dezelfde dag hebben opgegeven. Hier hoort u meer over de werkwijze van Present. U kunt zelf kiezen wat u als groep graag wilt doen en op welke dag in de 40dagentijd. 

Heeft u nog vragen? Bekijk het overzicht van veelgestelde vragen of neem contact op met Cato Bakker van Stichting Present. Een e-mail is het handigst: veranderdagen@stichtingpresent.nl
Eventueel kunt u haar telefonisch bereiken op maandag en woensdag op (038) 421 39 99.

Vertel anderen over de Veranderdagen
Laat anderen in uw gemeente, stad of dorp weten dat de Veranderdagen eraan komen. Plaats bv. een advertentie in het kerkblad. Bekijk alle mogelijkheden voor publiciteit.

Online aanmelden
U kunt zich online aanmelden voor de Veranderdag van uw keuze. U kunt zich alleen aanmelden of met meerdere personen.

Stichting Present
Stichting Present is een partnerorganisatie van Kerk in Actie. Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Ze werkt samen met professionele hulpverleners en biedt aanvullende hulp aan mensen die door gebrek aan geld, sociaal netwerk of een goede gezondheid de steun van anderen nodig hebben.

 Stuur door