Sluit dit venster

Kerst in Actie: Geef om ieder kind


Kerst in Actie: Geef om ieder kindKerst is het feest van het licht en van het leven. Juist kinderen beleven veel aan kerst omdat God in de wereld kwam en één van hen werd. Gedurende de tijd van advent en kerst voert Kerk in Actie campagne voor kinderen in de knel.

Kinderen in de kampongs van Yogyakarta
Dit jaar staat een project centraal in de sloppenwijken van Yogyakarta, een miljoenenstad op het Indonesische eiland Java. Veel kinderen zwerven daar na schooltijd op straat, omdat de ouders geen tijd en aandacht voor ze hebben of omdat ze hun eigen kostje moeten verdienen. Deze kinderen lopen grote kans slachtoffer te worden van verslaving, uitbuiting en misbruik.

Gezondheidszorg, onderwijs en creativiteit
De opbrengst van de kerstcollecte gaat onder andere naar partnerorganisatie Anak Wayang die met succes werkt aan het verbeteren van de rechten, gezondheid en onderwijs van de kinderen. Hierbij worden kinderen actief betrokken en bewust gemaakt van de mogelijkheden die ze zelf hebben om hun toekomst vorm te geven. Ze krijgen huiswerkbegeleiding en les in creatieve vakken. Dat versterkt hun eigenwaarde en zelfvertrouwen en maakt hen bewust van de waarde van vriendschap en naastenliefde.

Steun dit werk
Met kerst collecteren veel kerken voor dit werk. Het werk van Anak Wayang wordt voornamelijk door vrijwilligers gedaan. Er is een bedrag van 25.000 euro nodig om het werk in 2012 te kunnen blijven doen. U kunt uw bijdrage overmaken naar rekening 456, o.v.v. Geef om ieder kind. U kunt uw bijdrage ook online overmaken. U kunt de collecteopbrengst ook online afdragen.