Bid voor ons werk

Wij vragen uw voorbede voor het werk van Kerk in Actie en onze partners in binnen- en buitenland. Heeft u zelf suggesties voor voorbeden? U kunt die sturen naar webredactie@kerkinactie.nl.

Bid om vrede in Jeruzalem

In Jeruzalem gillen sirenes. Voortdurend hoor je overvliegende helikopters. Op veel plekken zijn verscherpte controles en extra checkpoints. Er zijn veel soldaten op straat. Wijken in Oost-Jeruzalem staan onder spanning - geregeld zijn er rellen tussen het Israëlische leger en Palestijnse jongeren. De tegenstander wordt zwart gemaakt. Wie macht heeft stelt sancties in en wie geen macht heeft protesteert.

Bekijk Bid om vrede in Jeruzalem

Bisschop: bid voor Pakistaanse christenen

De Pakistaanse kerkleider bisschop Samuel Robert Azariah vraagt om gebed nadat een woedende menigte een jong christelijk stel heeft doodgeslagen en verbrand. Het stel werd valselijk beschuldigd van godslastering. Dit soort incidenten komen volgens de bisschop steeds vaker voor.

 

Bekijk Bisschop: bid voor Pakistaanse christenen

Gebed voor gevangenen Pakistan

Op dit moment wachten verschillende mensen in Pakistan hun lot af in de gevangenis. Kerk in Actie wil deze mensen graag onder de aandacht brengen voor gebed.

Bekijk Gebed voor gevangenen Pakistan

Gebed voor Jeruzalem

Er heerst een gespannen sfeer in Jeruzalem. Er zijn verschillende rellen en ook vallen er veel doden. Kerk in Actie roept kerken op om te bidden voor deze situatie.

Bekijk Gebed voor Jeruzalem

Gebed voor Vrede in Palestina en IsraŽl

Gebed ingebracht door de Palestijnse kerkleiders van Jerusalem ter gelegenheid van de Wereldwijde Week voor Vrede in Palestina en Israel 21-27 september 2014.

Bekijk Gebed voor Vrede in Palestina en IsraŽl

Gebed voor vluchtelingen

God, we brengen tot U het huilen en klagen van de moeders van deze wereld,
wachtend op hun kinderen die zijn verdwenen in de zee, in de woestijn, in onzekerheid:
Vluchtelingen, mannen, vrouwen en kinderen, vanuit de oorlogsgebieden van deze wereld,
zij die honger en armoede ontvluchten, in de hoop op een beter, veiliger leven.

Bekijk Gebed voor vluchtelingen

Voorbede voor geweld en ontvoering in Nigeria

Heer, wij bidden voor Nigeria waar vrouwen de straat op gaan om te protesteren tegen het voortdurende geweld tegen onschuldige burgers. Wij bidden voor de bijna 300 jonge vrouwen die in handen zijn gevallen van terroristen van Boko Haram, voor een snelle oplossing die leidt tot hun vrijlating. God wees met hen in hun gevangenschap en met hun families. 

Bekijk Voorbede voor geweld en ontvoering in Nigeria