Bid voor ons werk

Wij vragen uw voorbede voor het werk van Kerk in Actie en onze partners in binnen- en buitenland. Heeft u zelf suggesties voor voorbeden? U kunt die sturen naar webredactie@kerkinactie.nl.

Gebed voor de wakezondag

Dit gebed wordt 1 februari 2015 gebeden in het detentiecentrum in Zeist waar uitgeprocedeerde asielzoekers vast zitten.

Bekijk Gebed voor de wakezondag

Gebed voor slachtoffers bomaanslag in Pakistan

Na de aanslag in Parijs zijn we ons weer bewust van de impact die zoiets op een samenleving heeft. In Pakistan werd op vrijdag 9 januari een aanslag gepleegd in een sjiitisch gebedshuis in Rawalpindi. Omdat het een vrijdag was, zal het er druk geweest zijn toen een bom tot ontploffing werd gebracht. Zeker 8 mensen kwamen om het leven en nog veel meer raakten gewond. Sektarisch geweld tussen soennieten en sjiieten is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen in Rawalpindi. In diezelfde stad, op minder dan 2 kilometer van het Sjiitische gebedshuis staat het Christian Study Centre. Daar proberen christenen begrip, respect en zelfs vriendschap te stimuleren onder gelovigen uit verschillende tradities. Wij vragen u te bidden voor de slachtoffers en hun nabestaanden.

   

Bekijk Gebed voor slachtoffers bomaanslag in Pakistan

Gebed voor kinderen in Pakistan

Op dinsdagmorgen 16 december 2014, vielen Taliban strijders een school aan in Peshawar in Pakistan en doodden daar zeker 130 kinderen en onderwijzers. Wij vragen u hiervoor te bidden.

Bekijk Gebed voor kinderen in Pakistan

Voorbede gevraagd voor Bisschop Azariah en zijn familie

De moderator van de Kerk van Pakistan, Bisschop Samuel Azariah zal een open hart operatie ondergaan. Om diverse redenen werd de operatie die op vrijdag 28 november in Los Angelos zou plaatsvinden, uitgesteld naar 17 december. Bisschop Azariah kent de Protestantse Kerk goed. Hij is één van onze partners in Pakistan die heel dicht bij ons staat. Zijn kerk is een belangrijke speler in Pakistan, die opkomt voor de rechten van alle christenen en minderheden in dat land. De rol van Bisschop Azariah is daar belangrijk voor. Hij is lid van het Centraal Comité van de Wereldraad van Kerken. We zijn bezorgd en roepen iedereen op om voor Bisschop Azariah te bidden. Voor hemzelf en zijn familie allereerst, maar ook voor de Kerk van Pakistan, waar niet zo maar een vervanger van zijn kaliber te vinden is.

 

Bekijk Voorbede gevraagd voor Bisschop Azariah en zijn familie

Voorbede gevraagd voor bisschop Samuel Azariah

De moderator van de Kerk van Pakistan, Bisschop Samuel Azariah heeft vrijdag een open hartoperatie ondergaan in Los Angeles. Bisschop Azariah kent de Protestantse Kerk goed. Hij is één van de partners in Pakistan die heel dicht bij de Protestantse Kerk staat. Zijn kerk is een belangrijke speler in Pakistan en komt op voor de rechten van alle christenen en minderheden in het land. De bisschop speelt daar een belangrijke rol in. Hij is lid van het Centraal Comité van de Wereldraad van Kerken. Bid voor bisschop Azariah en voor zijn familie, maar ook voor de Kerk van Pakistan, waar niet zo maar een vervanger van zijn kaliber te vinden is.

Bekijk Voorbede gevraagd voor bisschop Samuel Azariah

Bid om vrede in Jeruzalem

In Jeruzalem gillen sirenes. Voortdurend hoor je overvliegende helikopters. Op veel plekken zijn verscherpte controles en extra checkpoints. Er zijn veel soldaten op straat. Wijken in Oost-Jeruzalem staan onder spanning - geregeld zijn er rellen tussen het Israëlische leger en Palestijnse jongeren. De tegenstander wordt zwart gemaakt. Wie macht heeft stelt sancties in en wie geen macht heeft protesteert.

Bekijk Bid om vrede in Jeruzalem

Bisschop: bid voor Pakistaanse christenen

De Pakistaanse kerkleider bisschop Samuel Robert Azariah vraagt om gebed nadat een woedende menigte een jong christelijk stel heeft doodgeslagen en verbrand. Het stel werd valselijk beschuldigd van godslastering. Dit soort incidenten komen volgens de bisschop steeds vaker voor.

 

Bekijk Bisschop: bid voor Pakistaanse christenen

Gebed voor gevangenen Pakistan

Op dit moment wachten verschillende mensen in Pakistan hun lot af in de gevangenis. Kerk in Actie wil deze mensen graag onder de aandacht brengen voor gebed.

Bekijk Gebed voor gevangenen Pakistan

Gebed voor Jeruzalem

Er heerst een gespannen sfeer in Jeruzalem. Er zijn verschillende rellen en ook vallen er veel doden. Kerk in Actie roept kerken op om te bidden voor deze situatie.

Bekijk Gebed voor Jeruzalem

Gebed voor Vrede in Palestina en IsraŽl

Gebed ingebracht door de Palestijnse kerkleiders van Jerusalem ter gelegenheid van de Wereldwijde Week voor Vrede in Palestina en Israel 21-27 september 2014.

Bekijk Gebed voor Vrede in Palestina en IsraŽl

Gebed voor vluchtelingen

God, we brengen tot U het huilen en klagen van de moeders van deze wereld,
wachtend op hun kinderen die zijn verdwenen in de zee, in de woestijn, in onzekerheid:
Vluchtelingen, mannen, vrouwen en kinderen, vanuit de oorlogsgebieden van deze wereld,
zij die honger en armoede ontvluchten, in de hoop op een beter, veiliger leven.

Bekijk Gebed voor vluchtelingen

Voorbede voor geweld en ontvoering in Nigeria

Heer, wij bidden voor Nigeria waar vrouwen de straat op gaan om te protesteren tegen het voortdurende geweld tegen onschuldige burgers. Wij bidden voor de bijna 300 jonge vrouwen die in handen zijn gevallen van terroristen van Boko Haram, voor een snelle oplossing die leidt tot hun vrijlating. God wees met hen in hun gevangenschap en met hun families. 

Bekijk Voorbede voor geweld en ontvoering in Nigeria