Gever gezocht!

Blog

dinsdag 27 september 2011 ‘Hoeveel broden hebben jullie bij je? Ga eens kijken!’ (Mc6,38)Deze tekst uit Marcus 6 speelt een cruciale rol in de diaconale visie van de kerk op Zuid-Sumatra en om deze tekst draaide het in de kerkdienstvan zondagmiddag. Hoeveel heb jij in huis om de ander te geven als je zoveel barmhartigheid van God hebt ontvangen? Eigenlijk schieten woorden tekort om te omschrijven wat een bijzondere middag het was. Ik kreeg de handen opgelegd ter bevestiging tot predikant en vervolgens voor de uitzending naar Indonesië. Een vreugdevol en emotioneel moment. Ik ben geloof ik nu echt dominee :) En dan naderhand alle lieve, goede woorden en cadeaus van gemeenteleden, familie, vrienden, Interactief gemeenten (die het werk op Sumatra gaan ondersteunen): onvergetelijk! Op de receptie heb ik al dankwoorden uitgesproken, maar dat wil ik bij deze nogmaals doen: bedankt voor jullie aanwezigheid op deze geweldige dag!Ik vind het leuk om voor in de ontvangen boeken te schrijven van wie ik dat heb gehad, dus: gever gezocht van een boek van Willem Barnard genaamd: ‘Een zon in de nacht’. Wil de gever zich bij mij bellen? Het liefst via de mail...Deze laatste dagen staan verder in het teken van organiseren met behulp van mijn moesje (wat wordt in de container opgeslagen en wat gaat mee in de boot en wat in de tas?), inpakken (gelukkig doet het verhuisbedrijf dit grotendeels) en afscheid nemen (maandagochtend werd ik uitgezwaaid op het landelijk dienstencentrum en verder organiseer ik woensdagavond een laatste borrel in ‘Utereg m’n stad’ en eentje op donderdag in 'Geallemuun' waar ik geboren en getogen ben). En dan breekt vrijdag aan: om 11 uur hoop ik de lucht in te gaan.Hopelijk kan ik een dezer dagen nog een paar foto’s van de dienst toevoegen op mijn blog, maar ik kan niets beloven. Tot blogs! Salam/groetjes!

Gever gezocht! in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.