Like a moviestar

Blog

maandag 10 oktober 2011'You are like a moviestar’. Yuli, predikante in de GKSBS en ‘gezelschapsdame’ deze 2 weken, vertelt me dit regelmatig. Op straat veroorzaak ik soms bijna ongelukken: brommerrijders die nog even een keer omkijken. In de winkel word ik nagestaard. Activiteiten van de kerk eindigen standaard in een fotosessie en heel veel aandacht. Kortom: hier in Lampung (Sumatra) zijn ze niet echt gewend om een ‘bule’ te zien (een blanke). De foto’s laten een beetje zien hoe dat gaat. Deze foto’s zijn meestal genomen bij mensen uit de kerk bij wie ik werd uitgenodigd om te eten (vanaf nu zal ik proberen ook erbij te zetten wie/wat je op de foto ziet. Dat zie je door met je muis op de foto te gaan staan. Ook ik leer steeds meer over het gebruik van dit weblog). Mijn eerste week in Sumatra zit er alweer op en ik heb al heel wat mensen leren kennen en heel wat telefoonnummers verzameld. Dat maakt het wat makkelijker om hier te aarden als ik straks terug ben uit Jogjakarta. A.s. donderdag vertrek ik voor een maand naar Jogjakarta om daar opeen taalschool mijn Indonesisch bij te spijkeren.Even wat Indonesische uitdrukkingen / weetjes over Indonesië:- Kleinkind (Farel genaamd) van de koster van het guesthouse waar ik verblijf: ‘Tante Belanda’! (Belanda=NL en tante is ook gewoon Indonesisch)- Een zwarte salamander die op je hoofd valt, brengt ongeluk’ (salamanders lopen hier af en aan op de muren).- Er zijn hier weinig muggen, hooguit eentje. Maar deze heeft al zijn vrienden uitgenodigd’.- Na een gesprek met 30ers over de koloniale geschiedenis, kreeg ik van één van hen een smsje ’s avonds: ‘I’m sorry if the conversation about history made you feel uncomortable. The history is just the past and it’s also Gods plan’.- Ik merk dat er hier veel Javanen op Sumatra wonen, want ik leer ook allerlei Javaanse woorden. ‘Mongo’ is wel de meest gebruikte. Dat betekent zoiets als ‘let’s go, please, bye, ga je gang, na jou’. - Gemeenteleden van de GKSBS gebruiken 'shalom' op elkaar te begroeten. Een christelijke vorm van 'salam' wat ook 'Indonesisch' is en een groet is. 

Like a moviestar in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.