Het verhaal van Amparo

Persoonlijk verhaal

zaterdag 19 april 2014Amparo liet alles achter en vluchtte met haar kinderen naar Bogota. Daar kwam ze in contact met Mencoldes.

Amparo (38) ontvluchtte de guerrillagroep uit de plattelandsregio Talima, waar ze woonde. De guerrillagroep benaderde haar twee oudste zoons om zich bij hen aan te sluiten. Amparo: “Ik wil mijn kinderen beschermen tegen de gewapende groepen, het was daar niet veilig meer en daarom besloot ik te vluchten naar Bogota.” Ze heeft alles achter moet laten. 


Van een vrijstaand huis waar al haar kinderen hun eigen plekje hadden, komen ze in Bogota terecht in een huis dat bestaat uit twee kleine kamers. Ze meldt zich bij een kantoor van de overheid als vluchteling wordt doorverwezen naar Mencoldes. Amparo: “Mencoldes heeft mij geleerd hoe ik moet omgaan met anderen en om te vechten voor de dingen die ik voor elkaar wil krijgen. Ik kreeg spullen om mijn huis mee in te richten, zo kregen wij bedden, matrassen en keukenattributen. De spullen die ik van Mencoldes gekregen heb, zorgen er voor dat ik mij meer op mijn gemak voel in mijn eigen huis.” Tijdens de workshops ontmoet ze ook andere ontheemden.

Amparo: “Het leven in de stad is zwaar, maar ik vraag God om mij te helpen. Mijn kinderen zijn mijn drijfveer om door te gaan en mijn droom is dan ook dat mijn kinderen kunnen studeren en een eigen huis krijgen. Op dit moment heb ik geen werk, maar ik wil graag een groentekraam beginnen. Mencoldes heeft mij hoop gegeven.”

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.