Het verhaal van Anies

Persoonlijk verhaal

vrijdag 18 april 2014“Mijn verhaal begint met een probleem in mijn familie, maar nu heb ik een nieuwe familie. Anies leefde op straat, maar vond een warm welkom in het gezin van Dream House.

"Ik was een gewoon kind met een thuis en een fijn gezin. Maar alles veranderde toen mijn vader ons huis moest verkopen vanwege zijn schulden bij het gokken. Eerst huurde mijn vader een kleiner huis voor ons. Maar op een dag kon hij ook dat huis niet meer betalen. Wij gingen op straat wonen en mochten niet meer naar school. Om geld te verdienen, moesten we op straat gaan zingen voor de mensen.”

"Op straat ontmoette ik Nana, een vrijwilliger van Dreamhouse. Ik dacht dat ze me wat geld zou geven. Maar ze kwam twee keer per week langs en luisterde naar me. Ik voelde me op mijn gemak bij haar. Na een paar maanden vroeg ze me of ik niet terug naar school wilde. De dag erna ging Nana naar mijn moeder toe. Ze vroeg of ik naar school mocht met hulp van Dream House? Ze vertelde dat ik zelfs in een gewoon huis met haar kon wonen, dat speciaal bedoeld was voor kinderen als ik. We konden het bijna niet geloven. Daarom gingen we eerst eens kijken. In het huis ontmoetten we drie andere kinderen, die vroeger ook op straat leefden. Ze leken heel gelukkig nu in dit huis met Nana te wonen. Ik verhuisde naar het huis, dat Schuilplaats van Hoop heet en mocht naar groep 5 van de lagere school."

"Het hoofd van de lagere school, meneer Wandi ging net zo met mij om als met de andere kinderen. Met alle steun die ik kreeg kon ik mijn angsten overwinnen en begon ik van mijn nieuwe leven te genieten. Ik kreeg nieuwe vrienden, ook vrienden die gewone kinderen waren, waarvan sommige van gegoede families kwamen. In 2011 slaagde ik op de lagere school. Ik behoorde tot de beste vijf leerlingen! In hetzelfde jaar kwam mijn jongere zus Restu in de Schuilplaats van Hoop wonen en een jaar later werd ook mijn jongste broertje Bagas toegelaten tot de lagere school. Nu zit ik in op de middelbare school. Eén van mijn hobby’s is schrijven. Ik hou ervan om te schrijven over mijn ervaringen op straat en over mijn leven bij Dream House. Ik ben eindredacteur geworden van onze schoolkrant, dus ik schrijf nu steeds vaker!" 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.