Het verhaal van Christina

Persoonlijk verhaal

vrijdag 18 april 2014Christina is nog maar 15 als ze moeder wordt van de kleine Irina. Maar dankzij de hulp van Moldavian Christian Aid kan ze nu genieten van haar dochtertje.

Haar ouders waren druk met de voorbereiding van het huwelijk van haar oudste zus. Daarom besloot Christina haar vriendin te bezoeken in een nabijgelegen dorp. Maar wat een gezellig weekendje had moeten worden, veranderde in een nachtmerrie. 

Op verzoek van haar vriendin bleef Christina nog wat langer logeren. “In de tussentijd kwam haar broer thuis. Hij had gedronken en begon me lastig te vallen.” Christina verweerde zich hevig, maar de jongen was te sterk en verkrachtte haar. Haar vriendin was op dat moment niet thuis en Christina is direct naar huis gegaan. “Toen ik thuis kwam, heb ik niets verteld van wat er gebeurd was. Maar ik merkte al snel dat ik zwanger was. Na vijf maanden kon ik het niet meer verbergen en heb ik alles verteld aan mijn moeder en mijn zus.”

Helaas kreeg Christina weinig steun. Haar familie zag de zwangerschap als een schande en vond dat Christina naar haar oma moest gaan, die in een klein dorpje in het zuiden van Moldavie woont. Daar zou ze rustig de bevalling kunnen afwachten. “Maar oma is oud en arm. Ze kon onmogelijk voor mij zorgen. Mijn familie heeft toen de hulp in geroepen van het project van Moldavian Christian Aid. Christina kon terecht in het opvangcentrum voor tienermoeders in Chisiniau. “Mijn familie wilde dat ik de baby na de geboorte zou afstaan. Maar ik voelde mij zo verbonden met het kindje in mijn buik. Ik wilde niet dat het bij een ander groot zou worden. Ik hoop dat ik samen met mijn meisje een nieuw leven kan opbouwen. Dat ik opnieuw naar school kan en kan werken zodat ik genoeg geld heb om voor Irina te zorgen.”

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.