Het verhaal van Cyriaque

Persoonlijk verhaal

donderdag 17 april 2014Cyriaque was een ijverige leerling tijdens de cursus landbouw bij de zusters van Rubengera. Zijn bedrijf is volop in ontwikkeling, voortdurend bedenkt hij nieuwe dingen.

“Drie onderwerpen sprongen er voor mij uit. De tomatenteelt, de konijnenhouderij en de teelt van bonen aan stokken. We teelden hier alleen maar stambonen, maar stokbonen leveren veel meer opbrengst op. Dat wist ik nog niet.” Cyriaque heeft zich toegelegd op de tomatenteelt. Zijn tomatenveld ziet er prachtig uit. Tussen de planten ligt een dikke laag Grevileabladeren. “Ook dat heb ik geleerd op de training. Deze bladeren zorgen ervoor dat de tomaten beter groeien.”

Helemaal nieuw voor Cyriaque zijn de konijnen. “Wij aten hier nauwelijks konijnenvlees. Maar dat verandert langzamerhand omdat het aantal boeren afneemt. Konijnen kun je ook houden wanneer je geen grond hebt.”

Cyriaque is nog lang niet uitgeleerd en zit boordevol plannen voor de toekomst. “De volgende cursus die ik wil doen is die van verwerking van agrarische producten. Want mijn tomaten wil ik straks als ketchup kunnen verkopen.”

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.