Het verhaal van Naemeh

Persoonlijk verhaal

vrijdag 18 april 2014Voorspoed betekent haar naam. Maar daar leek het lange tijd niet op in het leven van mevrouw Naemeh (96). Oud worden in Palestina is moeilijk. En zeer oud worden helemaal. Dankzij ATTA Services gaat het nu goed met haar.

Naemeh woont in een ruime kamer, onder een winkel, eigenlijk een kelder. Een verre neef in Amerika betaalt haar huur, maar verder kijkt er niemand naar haar om. Ze woont al lang in deze kamer, al 53 jaar. Ze wil er ook niet meer weg en dat is begrijpelijk. Ze heeft er haar eigen plek van gemaakt. Er hangen foto’s aan de muur, ze heeft het keurig netjes aan kant.

Haar hele leven is ze al Grieks-Orthodox, maar naar de kerk gaan lukt niet meer. Gelukkig komt de priester eens per maand langs. Ze deelt de kelder met een moslim gezin, die haar helpen als dat nodig is en daar is ze erg blij mee.

Mevrouw Naemeh is één van de ouderen die hulp ontvangt van ATTA Services. Via-via zijn ze in contact gekomen met mevrouw Naemeh. ATTA Services helpt mensen die erg oud, ziek en arm zijn en geen netwerk hebben. De thuiszorg medewerkers van ATTA Services komen elke dag even langs. Om haar te verzorgen en haar eten te geven. Sinds kort is er een verzorgingstehuis van ATTA Services, daar zouden ze mevrouw Naemeh graag een tijdje opvangen. Maar dat wil ze niet: ‘Ik zit hier goed, ik wil niet weg uit mijn huis. Met de zorg die ik van jullie krijg, red ik het best’.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.