Het verhaal van Nu Nu

Persoonlijk verhaal

vrijdag 18 april 2014Na het plotselinge vertrek van haar ouders moest Nu Nu met haar zeven broers en zussen bij haar tante wonen. Een moeilijke tijd voor iedereen. Maar dankzij CDC veranderde alles.

Nu Nu weet niet waar haar ouders zijn. ‘Toen mijn zusje twee maanden oud was, zijn mijn ouders opgepakt en gevangen genomen. Ik weet niet precies wat ze verkeerd hebben gedaan, maar het was iets verkeerds. Iets met drugs. Sindsdien heb ik ze niet meer gezien.’ Omdat haar tante niet alle kinderen kon opnemen, werd het babyzusje van Nu Nu ter adoptie aangeboden.

“Mijn tante had niet genoeg geld om ons allemaal te eten te geven. Soms moesten we met vier kinderen 1 ei delen. Mijn broers van twaalf en tien jaar werden aan een werkgever verkocht, maar dat ging niet lang goed. Ze kregen van hun baas niet te eten. Mijn oudste broer vluchtte naar een Boeddhistisch klooster in Thailand, de andere kwam naar huis.”

De oudste broer van Nu Nu kwam af en toe op bezoek en vertelde de familie over een Children Development Centre in Mae Sot. Hij wilde dat Nu Nu en de andere kinderen hier ook naar toe zouden gaan. “Mijn tante geloofde het niet en is zelf gaan uitzoeken of het verhaal over CDC klopte. Ze nam mijn zusje, broertje en mij mee naar dokter Cynthia van de Mae Tao Clinic.”

“Dokter Cynthia heeft ervoor gezorgd dat ik hier nu woon en naar school kan.” Nu Nu verblijft nu met haar zusje op een slaapzaal. Haar broertje slaap bij de jongens. “Ik ben hier heel gelukkig. Ik krijg kleren en twee maaltijden per dag. Ik hoef me geen zorgen meer te maken over mijn eten. De stukken kip zijn groot en ik heb nu een heel ei voor mezelf. En ik heb hier heel veel vrienden gemaakt.’ Het enige dat ze niet leuk vindt zijn de jongens. ‘Die doen heel vervelend.”

Nu Nu wil niet meer terug naar Myanmar. “Ik voel me hier veilig en ik heb niets om voor terug te gaan. Mijn broers en zussen zijn ook in Mae Sot. CDC helpt mij om iets van mijn toekomst te maken, om heel hard te studeren. Ik wil later voor CDC werken of vertaler worden. Dan kan ik de donoren van CDC op school rondleiden.”

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.