Het verhaal van Paulina

Persoonlijk verhaal

vrijdag 18 april 2014Haar man is overleden en haar zoon woont in het buitenland. Als hij al bezoek komt, is dat om te kunnen drinken.

Haar man is overleden en haar zoon woont in het buitenland. Als hij al bezoek komt, is dat om te kunnen drinken.

Al jarenlang woont Paulina alleen in haar huisje. Vroeger was ze leerkracht, op de plaatselijke school. Paulina heeft het niet gemakkelijk. Haar zoon is alcoholist. “Natuurlijk ben ik blij als hij op bezoek komt. Maar hij doet niets voor mij en zit alleen maar te drinken. Als hij weer vertrekt, is mijn geld op.”

Dat is des te schrijnender, omdat Paulina zich nauwelijks kan bewegen. Ze heeft enorm opgezette benen, een kwaal waar de artsen niets aan kunnen doen. Ze heeft altijd pijn. “Ik ben erg blij met de hulp van Bethania. Iedere dag krijg ik van hen een warme maaltijd. Dat is heerlijk en ik heb dan ook even wat aanspraak.”

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.