Het verhaal van Tatiana

Persoonlijk verhaal

donderdag 17 april 2014Tatiana was 17 jaar toen ze kwam wonen bij Fedeme. Ze heeft het syndroom van Down. Haar moeder, een hoogbejaarde weduwe, kon niet meer voor haar zorgen.

Tatiana is de jongste in een gezin van vijf kinderen. Haar vader is al jong overleden en haar moeder heeft de kinderen alleen groot gebracht. Maar de zorg voor Tatiana werd haar te zwaar. Toen Tatiana in 2005 bij Fedeme kwam, had ze grote moeite om zichzelf aan te kleden, ze kon zichzelf niet wassen en ook met eten moest ze geholpen worden.

“Tatiana is een van de meisjes, voor wie ik persoonlijk zorg draag,” vertelt directrice Gisela Towa. “Ik ben heel trots op haar. Ze heeft in de loop der jaren geleerd om voor zichzelf te zorgen. Ze is vriendelijk en hulpvaardig en kan goed met iedereen opschieten. Ze spreekt moeilijk, maar toch lukt het haar om met ons te communiceren. Ze helpt mee met eten koken. Ze houdt van borduren en naaien en maakt de mooiste voorwerpen van kralen.”

De moeder van Tatiana ziet haar dochter maar een paar keer per jaar, in de vakanties. Ze kan de kosten voor de verzorging van haar dochter niet betalen. Maar ze draagt bij op een andere manier. “Ik ben zo blij met de ontwikkeling die mijn dochter doormaakt. Ik kan niet ophouden om te bidden voor Fedeme en voor de mensen die er werken.”

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.