Op weg naar Hong Kong (3)

Blog

woensdag 22 mei 2013 Hoe bijzonder is het om op Eerste Pinksterdag in een multiculturele, tweetalige (Chinees en Nederlands) kerkdienst uitgezonden te worden vanuit De Brug in Amersfoort.

De beide gemeentes, de protestantse wijkgemeente De Brug in Amersfoort en de Chinese Christelijke Gemeente Amersfoort hadden er een prachtige dienst van gemaakt, met muziek, zang, lezingen, gebed en zegen in beide talen. De voorgangers, ds. Thomas Choi en ds. Hans van Dolder, benadrukten in de preek over het Pinksterevangelie van Handelingen 2 de internationale gemeenschap die de kerk is, waar mensen het Goede Nieuws in hun eigen taal kunnen horen. Iedereen heeft een moedertaal, de taal die je het eerst hoort, de taal waarin je je wereld verkent. Juist door je moedertaal komt Gods Geest letterlijk nabij. Ook benadrukten ze verbondenheid en gelijkwaardigheid tussen mensen wereldwijd. Natuurlijk maakten we van de gelegenheid gebruik de leden van beide gemeenten en onze familie en vrienden te vertellen van onze eerste ervaringen in China, de bezoeken aan projecten, Bijbelscholen, het platteland en de grotere steden en natuurlijk van het werk van het Lutheran Theological Seminary.

Rommie Nauta bood ons namens Kerk in Actie een bamboehouten Chinese Bijbel aan (met een ruimte op de omslag voor een usb-stickje, heel ingenieus, onder een klein, koperen kruis). Van de Chinese gemeente kregen we een cd met Chinese muziek (om alvast te oefenen…), bloemen en, naar goede Chinese traditie, een rode geluksenvelop-met-inhoud. Want, zo zeggen de Chinezen, van goede wensen alleen kan een mens niet leven. Het koor van de Chinese gemeente zong een prachtig Chinees lied op de tekst van Matteüs 6:33-34: “Zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.” Wij voelen ons zeer bevoorrecht door alle goede wensen, aanwezigheid en betrokkenheid van zovelen tijdens deze bijzondere uitzenddienst. Er waren mensen vanuit alle windstreken, uit Amersfoort en de provincie Utrecht, uit Friesland, Suriname en de Antillen, uit Indonesië, Ghana, DR Congo, Mexico… Deze dienst was een voorbeeld van gelijkwaardige samenwerking en betrokkenheid tussen mensen van verschillende ach tergronden. Dat is nou precies wat ons drijft en inspireert om op weg te gaan naar Hong Kong: onze bijdrage leveren aan meer gelijkwaardige samenwerking en betrokkenheid. Een mooiere uitzenddienst hadden we ons niet kunnen wensen !

Leusden, 19 mei 2013.

NB: De foto’s zijn gemaakt door Jonathan Tsoi.

Op weg naar Hong Kong (3) in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.