Graduation Sunday

Blog

dinsdag 3 juni 2014 Zondag 1 juni 2014 was een belangrijke dag voor het Lutheran Theological Seminary (LTS). Misschien wel de belangrijkste dag van het jaar.

In een plechtige viering in de centrumkerk van de Tsung Tsin Mission, het oudste protestantse kerkgenootschap (1847) van Hong Kong en medeverantwoordelijk voor het werk van het LTS, kregen precies zeventig (70) studenten hun diploma uitgereikt.

Hoe verschillend de graden ook waren, van doctor in theologie tot een eenjarige cursus leiderschapsontwikkeling, fulltime bachelor en master ůf avondopleiding, iedereen verscheen in klassieke toga met hoofddeksel en ontving de bijpassende versierselen. Ter gelegenheid van de diploma-uitreiking verscheen een mooi fotoboek met gelukwensen en opdrachten voor alle afgestudeerden.

Zoín plechtig moment is natuurlijk ook een gelegenheid om terug te kijken op ons eerste jaar hier. Het is goed om vast te stellen hoezeer en hoe snel we ons verbonden zijn gaan voelen met het LTS, met de studenten, met de collega-docenten, met het ondersteunend personeel. Zo hebben we in korte tijd veel gehoord en geleerd, niet alleen over Hong Kong, maar ook over mainland China en al die verschillende landen en achtergronden van Zuidoost AziŽ.

De meeste Ďinternationaleí studenten gaan nu terug naar hun land en kerk om daar (weer) als predikant of bijvoorbeeld docent te werken. Zoals Tai (over wie we eerder schreven en hier op de foto met Enoka uit Myanmar), die zín bachelor in theologie heeft gehaald en over een paar weken aan de slag gaat in een van de wijkkerken van de Lao Evangelical Church in Vientiane, de hoofdstad van Laos. We zullen we hem binnenkort in zijn vertrouwde omgeving gaan ontmoeten, als we, over een paar weken, met een groep studenten van het LTS in Laos op bezoek gaan voor een cross-cultural exploration and mission. Tai zal dan optreden als onze gids en vertaler.

Maida uit IndonesiŽ (rechts op de foto, met Maria ook uit IndonesiŽ, en Kathryn uit Duitsland) is een van de 22 studenten die geslaagd zijn de† master theologie, zij gaat waarschijnlijk lesgeven op de diaconale school van haar kerk. Ook zij kan binnenkort een delegatie van het LTS begeleiden: ieder jaar bezoeken LTS-docenten een van de kerken van de studenten, dit jaar zijn dat de Batak-kerken in Pematang Siantar en Tarutung, in het noorden van Sumatra. Het onderhouden van directe contacten met de verschillende landen en kerken in de regio is voor het LTS natuurlijk heel belangrijk.

Vanavond wordt van alle afgestudeerden Ė en ook van enkele docenten - afscheid genomen. Dat gebeurt, heel symbolisch, in de vorm van een gemeenschappelijke maaltijd, aan grote ronde tafels. Zo vieren we het goede dat we samen hadden en bidden we voor de toekomst.

Hong Kong, 3 juni 2014,

Tjeerd de Boer en†Kathleen Ferrier

Graduation Sunday in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.