Graduation Sunday 2015

Blog

maandag 8 juni 2015‘t Was een mooie zondagmiddag in de kerk van de Tsung Tsin Mission: zeventig studenten van het Luthers Theologisch Seminarie die hun bul kregen, in een plechtige viering, met toga’s en vierkante hoofddeksels, met familieleden die soms van heinde en ver kwamen, met eindeloze fotosessies, met oprechte blijdschap.

De vrouw en kinderen van Eric kwamen vanuit Singapore. Eric werkte jaren als kok in een Chinees restaurtant daar, voordat hij er voor koos om theologie te studeren.  Hij is nu predikant van de Lutherse kerk in Singapore.

Voor veel familieden was de plechtigheid ook een eerste kennismaking met de plek waar hun studerende echtgeno(o)t(e) of zoon of dochter een, twee of drie jaar heeft gewoond en (hard) gewerkt.  Zoals Tomas uit Myanmar, die nu doctor of theology is, cum laude geslaagd, op een heel originele en creatieve thesis over contextuele christologie.

Tomas.jpgLinda.jpgLeo.jpgAndrew.jpg

Dan is er Linda, met haar ouders uit Laos, die een oriëntatiejaar deed, inleiding in theologische vakken en Engels.

Leo is een van de studenten uit Hong Kong. Hij haalde z’ n bachelor, is leergierig, een student die altijd doorvroeg en actief is in allerlei maatschappelijk werk, waarvan hij vindt dat zijn kerk daar veel meer aan zou moeten doen.

Bijzonder is de geschiedenis van Andrew, asielzoeker uit Pakistan, in Hong Kong christen geworden en actief in een van de aangesloten kerken. Hij haalde dit jaar een deelcertificaat in theologie. 

 

Een mooie zondagmiddag, dus, voor zeventig studenten, voor het LTS en iedereen die bij het LTS betrokken is.

 

Hong Kong, 7 juni 2015

 

Tjeerd de Boer en Kathleen Ferrier 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.