Het verhaal van Mieke Rumansara

Persoonlijk verhaal

dinsdag 11 augustus 2015Ik ben 29 jaar. Ik heb een vriend, maar we zijn nog niet getrouwd. Mijn ouders komen oorspronkelijk van het eiland Biak. Ze zijn lang geleden naar Jayapura verhuisd. Ik ben hier geboren en opgegroeid.

In 2008 vroeg een goede vriendin of ik meeging naar een vakantiekamp voor jongeren bij de P3W. Dit kamp duurde twee weken. Dat was erg leuk! Samen met jongeren uit andere kerken leerde ik sieraden maken en breien, maar ook werden er veel spellen gedaan. We leerden over hiv/aids, over gezonde voeding en over vrouw-zijn. 

In november van dat jaar vroeg P3W aan mijn vriendin of ze misschien bij P3W wilde komen werken. Mijn vriendin had echter andere plannen. Ik vroeg of ik misschien bij P3W kon komen. Ik had een sollicitatiegesprek met de directrice Hermien Rumbrar en werd aangenomen.

In de eerste jaren werkte ik als assistente van Ibu (mevrouw) Janneke, die verantwoordelijk is voor het onderwijs van P3W. Ik maakte lesroosters en zorgde dat lesmateriaal in de computer werd ingevoerd. Ook hield ik de boekhouding van de afdeling bij. In 2011 stapte ik over naar de afdeling, die vrouwen helpt aan extra inkomsten. Ik werkte in de souvenirwinkel en het guesthouse. Ik deed de boekhouding.

In 2012 en 2013 kon ik voor tien maanden naar Canada via een uitwisseling met de Mennonieten Kerk. Dat was een hele bijzondere ervaring. Ik woonde bij een familie in een stadje in de buurt van Toronto en werkte bij een kringloopwinkel. En ook hier hield de boekhouding bij. Ik heb veel aardige mensen ontmoet in Canada.

Mieke met haar brommerNa terugkomst haalde ik mijn rijbewijs. Het verkeer in Jayapura is behoorlijk chaotisch. Sommige van mijn collega’s durven daarom niet in de stad te rijden. Omdat ik dat wel durf, ga ik geregeld voor P3W op pad met de auto. Ik heb ook een brommer. Ik bezoek allerlei instanties en haal gasten van het vliegveld.

Naast mijn werk bij P3W volg ik nu ook een studie economie aan de universiteit. Ik had eigenlijk gehoopt dit jaar te kunnen afstuderen, maar door de combinatie studie en werk heb ik toch wat vertraging opgelopen. Ik hoop nu in maart 2016 af te studeren.

Het werk bij P3W is erg leuk: afwisselend, aardige collega’s en ontmoetingen met allerlei verschillende cursisten en gasten. Ik vind het geweldig dat ik bij P3W ook de kans krijg om me verder te ontwikkelen.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.