Nieuw cursusjaar

Blog

maandag 24 augustus 2015In Hong Kong is het nog hoogzomer, met ‘hot weather warning’ en al, maar het nieuwe cursusjaar van het Luthers Theologisch Seminarie is eigenlijk al begonnen. Dat begint traditiegetrouw met een oriëntatieprogramma voor de internationale studenten. Dit jaar komt de nieuwe groep studenten uit Myanmar, Cambodja en Laos.

Onder de voortvarende leiding van Rose Chue, onze collega Engels, was er een programma van drie weken ter kennismaking met Hong Kong (hoe overleef ik de grote stad), met de taal (ofwel: hoe gaat het met m’n Engels), met het LTS (en alle lesplannen en regelingen) en met elkaar (studenten uit Hong Kong, China en de landen in de regio). Afgelopen zaterdag was er de feestelijke afsluiting met een gezamenlijke maaltijd van internationale gerechten, met zang en spel.

internationale%20maaltijd.jpg

De studenten komen voor heel verschillende studieprogramma’s, van een jaar Engels en inleiding in de theologie tot en met D.Th,, het doctoraal theologie van het LTS. Voor sommigen is het eerste kennismaking met de theologie, voor anderen de mogelijkheid om eerdere opleidingen en ervaringen af te ronden met een doctorstitel.

Dat geldt bijvoorbeeld voor Kui (op de groepsfoto rechtsonder). Hij komt uit Myanmar, geeft al een aantal jaren les op een theologische opleiding in de buurt van de hoofdstad Yangon, heeft vier jaar geleden z’n master theologie gedaan en begint nu aan het driejarige doctoraalprogramma. Zijn theologisch ‘project’ is een theologie van vriendschap, als een toenadering tot en handreiking aan de Bama meerderheidsgroep van de bevolking van Myanmar die boeddhistisch is.  Een mooie doelstelling, maar ook een opoffering, drie jaar ver weg van z’n gezin, echtgenote en twee zoontjes.

Deze week gaan we als LTS-docenten en studenten (internationaal, Hong Kong, China)  een week naar het eiland Cheung Chau, om ons samen voor te bereiden op het nieuwe jaar. Ook dat is traditie.

Hong Kong, 23 augustus 2015.

 

Tjeerd de Boer en Kathleen Ferrier

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.