Bijzondere gast op laatste dag actieweek vluchtelingen

Nieuws

vrijdag 2 oktober 2015Justina Mike is vrijdagochtend 2 oktober aangekomen in Nederland. Ze werkt bij JPRM, partnerorganisatie van Kerk in Actie. JPRM is een beweging voor recht, vrede en verzoening in Nigeria. Zij komt in Nederland vertellen over haar ervaring met vluchtelingen in Nigeria.

Justina Mike uit Nigeria vertelt: “Ik kom uit één van de drie staten in Nigeria waar Boko Haram actief is en mensen uit dorpen vermoord en verjaagt. Miljoenen mensen zijn op de vlucht. De overheid doet veel te weinig en twee derde van de vluchtelingen zijn niet geregistreerd en hebben geen plek om te leven. Kerken en organisaties als JPRM ondersteunen deze vluchtelingen met voedsel en hygiëne. Dit kan alleen doordat we worden ondersteund door organisaties als ICCO en Kerk in Actie. Ik ben ervan geschrokken dat de Nederlandse overheid zoveel bezuinigd op dit werk. Zonder hen komen de vluchtelingen in Nigeria nooit uit hun arme situatie.”

Justina zal op maandag 5 oktober spreken met SGP voorman van der Staaij en namens ICCO een verzoek overhandigen om het maatschappelijk middenveld nadrukkelijk te betrekken bij noodhulp in zogenaamde “failed nations’. Dat zijn landen waarvan burgers niet kunnen vertrouwen gesteund te worden vanuit de overheid of politie.

Expert meeting: Werken aan een veilige leefomgeving
Synode preases ds Karin van den Broeke zal een expertmeeting voorzitten over de vraag wat burgers kunnen bijdragen aan een veilige leefomgeving. Justina Mike spreekt tijdens deze expertmeeting als ervaringsdeskundige vanuit Nigeria. Samen met Simon Cohen uit Rotterdam en Fatima Akchar uit de Schilderswijk in Den Haag vertellen ze hoe er gewerkt wordt aan een veilige leefomgeving. Deze meeting wordt georganiseerd samen met OJCM (Overleg Joden, Christenen en Moslims). Hier vindt u een uitgebreide beschrijving van deze expermeeting.

Plaats: Dienstencentrum van de Protestantse Kerk, Joseph Haydnlaan 2A, Utrecht. 
Aanmelden: Tineke.Van.der.Stok@icco-cooperation.org
Meer informatie via Jan Post Hospers: j.posthospers@protestantsekerk.nl en Cokkie van ’t Leven: Cokkie.Van.t.Leven@icco-cooperation.org.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.