Voorlopige eindstand actieweek vluchtelingen: 1.190.073 euro

Nieuws

vrijdag 2 oktober 2015Kerk in Actie heeft 1.190.073 euro opgehaald voor (nood)hulp onder vluchtelingen. Tijdens de actieweek riep Kerk in Actie kerken en donateurs op vluchtelingen te steunen. Dankzij de giften uit Nederland kunnen lokale kerken wereldwijd vluchtelingen helpen met babyspullen, voedsel en onderdak. Geloven in delen, het is juist nu nodig!

Programmamanager Evert Jan Hazeleger is dankbaar voor het resultaat. “Het is geweldig hoe gul donateurs en kerken geven. Het lot van vluchtelingen laat ons niet onberoerd. Prachtig dat wij in zo’n korte tijd zo’n geweldig bedrag kunnen ophalen. Hiermee kunnen kerken en hulporganisaties wereldwijd vluchtelingen ondersteunen en extra hulp mogelijk maken.”

Inkomsten druppelen door

Tijdens een slotviering in het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk presenteerden directeur Haaije Feenstra en Kerk in Actie programmamanager Evert Jan Hazeleger de voorlopige eindstand. Voorlopig, omdat het bedrag komende weken nog zal oplopen. “Kerken hebben massaal gecollecteerd, maar de ervaring leert dat dit niet gelijk wordt overgemaakt naar Kerk in Actie. Ook wordt komende weken doorgebeld. Eind oktober komen we met de definitieve eindstand van de actie”, aldus Hazeleger.

Steun vluchtelingen

Kerk in Actie ondersteunt al jaren gastvrije kerken en organisaties, die zich overal in conflictgebieden en langs vluchtroutes inzetten voor gevluchte, dakloze en ontheemde mensen. Samen vormen zij een krachtig netwerk van mensen die geloven in delen. Op Sicilië bijvoorbeeld heeft de methodistenkerk een opvanghuis ingericht voor bootvluchtelingen die stranden bij Lampedusa. In kampen in Jordanië en Libanon delen kerken en hulporganisaties voedsel, drinkwater en tenten uit. In Syrië zorgen kerkelijke hulporganisaties ervoor dat ontheemde mensen geholpen worden en kinderen toch naar school kunnen. En ook in Nederland bieden kerken praktische hulp aan vluchtelingen.

Brochure ‘kerken en vluchtelingen’

Overal in Nederland ontplooien kerken initiatieven om vluchtelingen te helpen. Kerk in Actie heeft een korte brochure samengesteld met informatie over wat kerken kunnen doen en hoe Kerk in Actie hen hierin kan ondersteunen. De brochure is te downloaden op de website (www.kerkinactie.nl/helpvluchtelingen).

Concert-tour Lucas Kramer

U bent van harte welkom op een van de vijf gratis concerten van Lucas Kramer (op 28 oktober en 5, 10, 19 of 24 november). Tijdens de concerten wordt speciaal aandacht gevraagd voor het wereldwijde werk van Kerk in Actie onder vluchtelingen. Hiervoor wordt ook gecollecteerd. Tijdens de concertavonden wordt Lucas Kramer begeleid door zijn band, bestaande uit o.a. Luca Genta en Denise Brand. De concertavonden starten om 19:30 en duren tot ongeveer 21:00. Meer informatie op www.zingenindekerk.nl/lucaskramer.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.