Hoop

Reisverslag

zaterdag 17 oktober 2015Wat betekent hoop voor jou? Hoe geef je hoop aan mensen die ontheemd zijn? Partnerorganisatie van Kerk in Actie Mencoldes geeft hoop aan mensen in Colombia.

We zijn vanmorgen gestart met een viering waarin het woord hoop centraal stond. Aan de hand van de gelijkenis met het mosterdzaadje (Mattheüs 13: 31 en 32). Wat Mencoldes doet lijkt bijna onbegonnen werk. Er zijn zoveel ontheemden hier in Bogotá dat ik niet zou weten waar je moet beginnen. Maar in de gelijkenis van het mosterdzaadje wordt er ook begonnen met een heel klein mosterdzaadje waar een enorme boom uit groeit waar vogels veilig in kunnen wonen. Zo werkt Mencoldes ook. Ze zijn er vanaf het begin en zorgen bijvoorbeeld voor een matras om op te slapen. En dan blijven ze er zijn voor de ontheemden tot ze weer een goede plek hebben om hun leven weer op te pakken. Waar ze ‘veilig’ kunnen wonen.

Vandaag hebben we gehoord wat Mencoldes allemaal doet. Morgen gaan we ook echt zien waar ze aan het werk zijn. Dan gaan we naar Soacha, de voorstad van de hoofdstad Bogotá waar vooral arme mensen wonen. Daar gaan we ontheemden ontmoeten die hoop krijgen door het werk van Mencoldes. En misschien kunnen wij er ook wel een beetje hoop brengen.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.