Predikantenreis naar China: zondag in Chengdu

Blog

zondag 11 oktober 2015Predikantenreis naar China: zondag in Chengdu, blog (2), door Barend Drewes

Zondag (11-10) in Chengdu, uiteraard een dag voor kerkbezoek en wel in de Shangxiangstreet Church. We werden hartelijk welkom geheten in de propvolle kerk met wel meer dan duizend aanwezigen. Een zeer concrete preek over Lucas 12 : 13-21, de rijke dwaas. Wat doen wij met ons bezit ten dienste van anderen? In China, met zijn ook in Chengdu duidelijk groeiende welvaart en zelfs luxe, een heel concrete vraag.

De bus bracht ons naar een gemeente in het gebied van Mianzhu, waar in 2008 een verwoestende aardbeving plaatsvond. De plaatselijke predikante, Deborah, onderbrak toen haar vervolgstudie theologie en keerde terug naar haar gemeente. Krachtdadig pakte zij samen met anderen de problemen op en stond de mensen bij. Dat maakte grote indruk. De gemeente groeide uit tot 1.400 leden. Een nieuw kerkgebouw verrees, met bijgebouwen, waar o.a. trainingen voor gemeenteleden worden gehouden. Trainingen ook om elders het evangelie bekend te maken. Want het gaat toch om een blijde boodschap? De ontmoeting met ds. Deborah sloten we af door in een kring als broeders en zusters gezamenlijk te bidden.

Over het heerlijke Chinese eten wordt wellicht in een volgend weblog geschreven.

Barend Drewes

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.