Strijdende vrouwen

Reisverslag

donderdag 22 oktober 2015Na een snelle terugreis vanuit Barrancabermeja hebben we een ontmoeting met de vrouwen van Gempaz.

Een vrouwengroep die alle verschillen die van generatie op generatie zijn doorgegeven willen doorbreken. Dit doen ze door middel van de methode: faciliterende dialoog. Hierbij wordt iedereen uitgedaagd om zijn verhaal te vertellen, maar ook om goed te luisteren. Dit is erg belangrijk in Colombia gezien het conflict waarin ze leven. Ze werken met verschillende groepen vrouwen in verschillende regio’s van Colombia. Een van de mooiste groepen die ze als voorbeeld lieten zien vond ik de groepen waarin zowel ex-strijders als slachtoffers samen de dialoog aangaan. Een grote stap op weg naar verzoening.

Contextueel bijbellezen, ook in Nederland?
Als afsluiting van de dag hebben we gegeten met het comité van het project geloven in verzoening. Het project is nu in de tweede fase. De focus ligt hierbij sterk op contextueel bijbellezen. Zowel in Colombia als in Nederland. In Colombia om gesprekken op gang te brengen over verzoening. In Nederland ook, maar misschien kan juist in Nederland deze methode helpen om op een andere manier de Bijbel te lezen, deze weer dichterbij te brengen. Ik ben erachter gekomen dat ik de bekende verhalen vaak oppervlakkig lees, omdat ik weet wat er komt. Maar met deze methode ontdek je weer zoveel nieuwe inzichten. Voor mij zeker iets om over na te denken als ik weer in Nederland ben.

Strijdende vrouwen in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.