Op de vlucht voor Boko Haram

Nieuws

donderdag 28 januari 2016 “Toen de mannen van Boko Haram mijn dorp aanvielen, ben ik met 3 van mijn kinderen gevlucht. Meer dan 3 uur hebben we ’s nachts gelopen naar een dorp in de buurt. De volgende dag zijn we verder gegaan. Ik hoop en bid dat ik mijn man en mijn andere 2 kinderen nog weer terug zie!”

Dit zijn de aangrijpende woorden van Aishatu uit Nigeria. In het noordoosten van Nigeria zijn 2,1 miljoen mensen, net als Aishatu, ontheemd en op de vlucht voor het geweld van terreurorganisatie Boko Haram; de dodelijkste terreurgroep van afgelopen jaar.

Vrouwen en kinderen
Vooral vrouwen en kinderen worden getroffen en moeten overleven zonder hulp van buitenaf. Onder de slachtoffers en de vluchtelingen zijn zowel moslims en christenen. 500.000 vluchtelingen worden opgevangen in vluchtelingenkampen, de rest redt zichzelf. Nu al twee jaar lang. Ze hebben geen toegang tot gezondheidszorg, schoon water, voedsel en kleding.

Hulpprogramma
JPRM (Justice Peace and Reconciliation Movement), partner van Kerk in Actie, is afgelopen jaar in actie gekomen voor de vele vluchtelingen. Ze voorziet minimaal 2000 gezinnen van voedsel, zorgt voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Bovendien traint ze de mensen op het gebied van veiligheid en hygiëne. Voor de toekomst ontwikkelt JPRM samen met ACT-International en Christian Aid (christelijke internationale hulporganisaties waar Kerk in Actie mee samenwerkt) een structureel hulpprogramma voor de hele regio getroffen door Boko Haram.

Kerk in Actie maakt het werk van JPRM voor de vluchtelingen in Nigeria mede mogelijk, maar kan dat niet zonder uw bijdrage! Doet u mee? Uw hulp is hard nodig! Steun dit werk door een bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. het projectnummer 'Z 004624' of doneer online. Hartelijk dank!

Persoonlijke verhalen
Het verhaal van Ester: “Ik hoop op vrede voor Nigeria”
Het verhaal van Ladi: “We moesten moslim worden, maar dat weigerden we”

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.