Angeliís kinderen hebben nu een goede baan

Persoonlijk verhaal

donderdag 28 april 2016Angeli is Dalit en werkt op het land. Haar man is busconducteur, maar nu werkloos. Ze is heel blij dat haar kinderen destijds met hulp van CARDS verder konden leren. Ze vertelt er andere moeders over: onderwijs is belangrijk en Dalit-kinderen kunnen ver komen!

Mijn kinderen adviseren mij nu

Onze kinderen gingen naar het internaat. Ik vond het moeilijk hen daar achter te laten, maar we wilden hen absoluut laten doorleren. Met CARDS bekeken we welke opleiding hen de grootste kans zou geven op een goede baan. Art (Cultuur & Maatschappij) is het gemakkelijkste examen. Maar mijn kinderen hebben gekozen voor Science of Engineering (Natuur en Techniek). Zij hebben nu allemaal een goede baan. Eerst dachten mijn kinderen dat ze als Dalits te dom zouden zijn voor zulke moeilijke examens, maar nu zijn ze zelfbewuster en durven moeilijke studies te kiezen. Onze kinderen hebben diploma’s die erg gewaardeerd worden. Vroeger adviseerden wij onze kinderen, maar nu kunnen zij ons advies geven.

Dalits kunnen net zo ver komen als anderen

Op verzoek van CARDS ga ik naar andere districten om vrouwen aan te moedigen hun kinderen een studie te laten volgend, die veel waarde heeft in de maatschappij. Mijn kinderen zijn het bewijs dat Dalit-kinderen net zo ver kunnen komen als anderen.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.