Kids in Actie

Nieuws

dinsdag 12 april 2016De duif Rainbow is de mascotte van Kids in Actie. Net als de duif die de ark van Noach uitvloog op zoek naar een teken van hoop, zo vliegt Rainbow uit, de wereld over. Ze komt terug met prachtige verhalen uit alle windstreken.

Kinderen

Duif Rainbow brengt verhalen van kinderen ver weg dichtbij

Een uniek initiatief voor kinderen en (groot)ouders samen: Kids in Actie. Duif Rainbow, de mascotte van Kids in Actie, nodigt kinderen in Nederland uit samen met ouders, opa’s of oma’s, iets te betekenen voor kinderen ver weg. Kerk in Actie wil zo op een aantrekkelijke manier kinderen en volwassenen betrekken bij het werk van zending en werelddiaconaat.

Het doorgeven van het geloof aan (klein)kinderen is niet altijd eenvoudig. Met Rainbow de duif kan hierover op een eenvoudige manier het gesprek met kinderen gevoerd worden. Gerrit Westerveld, opa van twaalf kleinkinderen en bestuurslid van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk Nederland: “Het gesprek met hen aangaan over hoe kinderen in andere landen leven en samen bedenken wat we voor hen kunnen betekenen, vind ik prettig. Het is mooi om hen via Rainbow te laten beleven hoe waardevol het is om te delen met anderen.”

Elly Oma Duif
Rainbow staat er niet alleen voor. Ze krijgt hulp van Oma Duif, Elly Zuiderveld. Elly, bekend van de vele kinderliedjes die ze met haar man Rikkert schrijft en zingt, ondersteunt dit initiatief van harte. “Rainbow heeft prachtige verhalen van over de hele wereld. Ik ga haar helpen die verhalen aan kinderen hier te vertellen.” Elly geeft samen met Rikkert en andere artiesten in kerken in het hele land Kids in Actie-concerten. “Daar zingen we naast vertrouwde liedjes ook speciale Kids in Actie-liedjes. De concerten worden echt een feestje, leuk voor (groot)ouders om samen met hun (klein)kinderen naar toe te komen.” Reserveer gratis kaarten!

Kinderclub
Kids in Actie is de kinderclub van Kerk in Actie. De club heeft een eigen mascotte: duif Rainbow. Net zoals de duif die de ark van Noach uitvloog op zoek naar een teken van hoop, zo vliegt Rainbow de wereld over. Ze komt terug met prachtige verhalen uit alle windstreken. In het interactieve Huis van Rainbow op kerkinactie.nl/kids kunnen kinderen filmpjes kijken, liedjes te luisteren, spelletjes doen en Rainbowkaarten versturen. Ook kunnen zij samen iets doen voor kinderen ver weg, zoals een actie te organiseren voor de kinderprojecten van Kerk in Actie.

Welkomspakket
Rainbow is in het echt verkrijgbaar als knuffelduif. Ook is een boekje uitgebracht. In dit fraai geïllustreerd voorleesboek – speciaal gemaakt voor Kids in Actie- vertelt Rainbow over de kinderen die ze op haar reizen ontmoet.Aan de hand van levendige foto’s en prikkelende zoekvragen in het boekje kunnen (groot)ouders op een laagdrempelige manier met hun (klein)kind in gesprek over het leven van kinderen elders, over samen delen en over geloven. Het welkomstpakket, met daarin de knuffel en het voorleesboekje, krijgen kinderen gratis als ze donateur worden van Kerk in Actie. Rainbow is een waardevol geschenk, dat verschillende generaties samenbindt rond geloven en delen.

Kindernevendienst
In 2016 en 2017 zullen de verhalen van Rainbow bovendien centraal staan in het materiaal voor kindernevendienst of zondagschool van Kind op Zondag. Daarbij wordt steeds de koppeling gelegd naar projecten van Kerk in Actie. Het is mogelijk een Rainbow-themadienst te organiseren of een actie op te zetten voor de kinderprojecten van Kerk in Actie. Meer info is te vinden op ww.kindopzondag.nl.

Voor diakenen en ZWO'ers
Geen enkel kind mag worden onderdrukt. Kinderen hebben recht op onderwijs, omdat dit belangrijk is voor hun toekomst. Geef hen de kans om de cirkel van armoede te doorbreken. Sta op voor kinderen in de knel! Zet u, samen met uw kerk, in en ga kinderarbeid tegen. Meld u aan voor het thema 'Kinderen in knel' en ontvang het startpakket.

Ga%20naar%20het%20huis%20van%20Rainbow%2

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.