Graduation Sunday, 5 juni 2016

Blog

zondag 5 juni 2016Vandaag, 5 juni, was de belangrijkste dag van dit academisch jaar van het Luthers Theologisch Seminarie: Graduation Sunday, de zondag waarop alle studenten die voor hun theologische opleiding zijn geslaagd, hun bul krijgen uitgereikt. De feestelijke plechtigheid vindt traditiegetrouw plaats in het monumentale Shamsuipo kerkgebouw van de Tsung Tsin Mission of Hong Kong, een van de lidkerken van het LTS, ooit gesticht door de Basler Mission (nu: Mission 21).

Ook op deze zondag was de kerk volgepakt, 93 graduates, veel familieleden, van letterlijk heinde en ver gekomen, en vele andere belangstellenden.

De dienst was in het Kantonees, met, zoals gebruikelijk aan het LTS, simultaanvertaling in het Engels en Mandarijn, de sfeer en uitstraling was er internationaal en kleurrijk. De afgestudeerden komen, behalve uit Hong Kong en mainland China, uit Indonesië en Malaysië, Laos en Cambodia, Myanmar, de USA en Zwitsreland.

Bijzonder was het feit dat er dit jaar tien doctorstitels zijn verleend, een record. Vijf doctoren in theology, vijf in ministry. Drie van de doctoren komen uit Myanmar, zes uit China en één uit Hong Kong. Voor de verdere statistiek: 15 studenten kregen een diploma vanuit het theologisch extensie-onderwijs, 78 van de dagopleiding. Naast de 10 doctoren waren er 9 bachelor en 59 master-studenten (in verschillende MA’s, M.Div. en M.Th), onder wie twintig uit China (ook een record). Ongeveer een vijfde van de studenten is afkomstig uit één van lutherse kerken, de overigen uit meer dan twintig andere protestantse denominaties.

with%20Cho%20Too%20Myanmar%20my%20DTh%20

Doctor in de theologie

Deze Graduation Sunday was een indrukwekkende afsluiting van een intensief studiejaar, waarin ik een student mocht begeleiden naar de titel van doctor in de theologie en twee studenten naar een master in theologie. Dr. Cho Too is docent aan het Holy Cross seminarie van de Anglicaanse kerk in Myanmar, masters Than Than en Sui Lian Kam respectievelijk docent en missionair werker in de Baptistenconventie van Myanmar.

with%20Dyla%20and%20Lyda%20both%20form%2with%20Lin%20De%20Lai%20Fujian%20China%2with%20Sui%20Lian%20Kam%20Myanmar%20my%2with%20Robby.jpgwith%20Uthen%20Laos%20.jpg

 

Een dag als vandaag benadrukt en maakt zichtbaar hoe uniek het LTS is in deze regio: de enige plek waar studenten uit Zuidoost Azië, China en Hong Kong, USA en EU samen theologie studeren, samen leren en leven.

Het is goed dat Kerk in Actie dit werk steunt!

 

Hong Kong, 5 juni 2016

 

Tjeerd de Boer en Kathleen Ferrier 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.