Ooit was ze de trotse eigenaar van een eigen restaurant

Persoonlijk verhaal

maandag 11 juli 2016Ooit was Ferial samen met haar man de trotse eigenaar van een eigen restaurant in de Syrische stad Aleppo. Maar door de oorlog is haar leven in stukken uit elkaar gespat, zo lijkt het. Achter de blik in Ferialís ogen schuilt een groot verdriet.

Het is duidelijk dat haar eer is gekrenkt. Ze gebaart met twee armen naar de hemel om duidelijk te maken dat er bommen zijn gevallen. "Van het restaurant staat geen muur meer overeind", verduidelijkt de tolk. "Daarna is ze weg gevlucht, samen met haar man en vijf kinderen".

Alweer drie jaar woont ze nu in een piepklein kamertje in de Libanese havenstad Tripoli. Haar oudste zoon van tien kan sinds het bombardement zijn plas niet meer ophouden, ook niet overdag. Haar man is depressief geworden omdat hij geen werk kan vinden. Hij slaapt veel om de tijd de doden.

Drie keer per week krijgen ze een goedgevulde pan met een warme maaltijd voor het hele gezin. Ze heeft betere tijden gekend in haar leven, en ze geneert zich voor haar optrekje. Toch vertelt ze dat ze God dankbaar is, dat de kerk tenminste nog naar haar gezin omkijkt. Als de vrijwilliger de pan van de vorige dag weer meeneemt, vraagt ze of er in de kerk voor haar gezin gebeden kan worden.

Uw steun kunt u overmaken op NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. Noodhulp Actieweek. Of doneer online!

Tekst: Marjon van Dalen

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.