Kerk in Actie in Ghana op tv bij EO Metterdaad

Nieuws

donderdag 18 augustus 2016In augustus en september komen twee partnerorganisaties van Kerk in Actie op tv bij EO Metterdaad. De eerste twee afleveringen gaan over het werk van Challenging Heights, die uitbuiting van kinderen in de visserij tegengaat. De laatste twee afleveringen gaan over het werk van Agreds/Lifeline, die straatmeisjes een nieuw leven biedt.

Kinderen Armoede

Kinderarbeid in de visserij tegengaan

Arjan Lock (van EO Metterdaad) is in Ghana en vaart mee met een reddingsteam van Challenging Heights om kindslaven te bevrijden. De kinderen worden op het grote Volta meer gedwongen om gevaarlijk werk te verrichten in de visserij. Het meer is wel vier keer zo groot als Nederland. De slavenmeesters wonen op kleine eilandjes middenin het meer. Voor de jongens is er geen enkele mogelijkheid om aan de grillen van hun meesters te ontsnappen. Gelukkig is er het team van Challenging Heights dat kinderen opspoort en bevrijdt.

Straatmeisjes leren een vak

Jaren van uitbuiting of een leven op straat hebben de tientallen jonge meiden achter de rug die Arjan Lock voor Metterdaad ontmoet in de Ghanese hoofdstad Accra. Ze zijn vaak nog maar 15 of 16 jaar en konden niet ontsnappen aan deze ellendige werkelijkheid. Samen met hulpverleenster Grace Kombian van Agreds/Lifeline trekt hij de wijk in. Waar Grace de mogelijkheden heeft, haalt ze de meisjes van straat en neemt ze mee naar het Life Line Centre. Daar leren de meisjes een vak: ze kunnen bijvoorbeeld naaister, kapster of sieradenmaakster worden.

Uitzenddata

Uitzending gemist? Kijk dan op http://metterdaad.eo.nl/ghana

Aflevering 1 - Challenging Heights
Za 20 aug, om 12:00, NPO2
Zo 21 aug, om 10:05, NPO2
Ma 22 aug, om 09:15, NPO2
Vrij 26 aug, om 14:05, NPO2
Za 27 aug, om 19:35, NPO2

Aflevering 2 - Challenging Heights
Za 27 aug, om 12:00, NPO2
Zo 28 aug, om 10:05, NPO2
Ma 29 aug, om 09:15, NPO2
Za 3 sept, om 12:00, NPO2

Aflevering 3 - Agreds/Lifeline
Za 3 september, om 19:35, NPO2
Zo 4 september, om 10:05, NPO2

Aflevering 4 - Agreds / Lifeline
Do 8 september, om 18.10, NPO2
Zo 11 september, om 10.05, NPO2