Het verhaal van Liu Guanxian

Persoonlijk verhaal

dinsdag 9 augustus 2016Veel gelovige analfabeten in China verlangen ernaar dichter naar God te groeien door in de Bijbel te lezen, maar ze raken ontmoedigd door de vele woorden die ze niet kennen.

Kerk en Bijbel

Liu Guanxian, 58, een krabteler, geniet van de kans om met Gods Woord te leren lezen en schrijven. Hij komt uit een groot gezin en was niet in de gelegenheid om naar school te gaan. Nadat hij een paar jaar geleden tot geloof is gekomen, leerde Liu bidden en gezangen zingen bij de ontmoetingsplek, waar hij en andere gelovigen samenkomen.  

‘Vroeger was het onmogelijk voor ons om zelf de Bijbel te lezen. In de klas leren we nu de Bijbel te lezen en begrijpen. Het lezen van de Bijbel is belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat gelovigen de aanvallen van de duivel kunnen weerstaan. Doordat we het Woord van God beter begrijpen, ervaren we meer vrede en vreugde. Nu ben ik zo dankbaar dat ik simpele aantekeningen kan maken tijdens de kerkdiensten en ze thuis kan herlezen.’

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.