Stiven leert melkproducten maken bij FPT

Persoonlijk verhaal

donderdag 4 augustus 2016Kinderen die uit gebroken gezinnen komen en in de achterstandsbuurten van Bogotá leven hebben geen makkelijk bestaan. Ze moeten al jong werken en overleven tussen geweld en criminaliteit. Stichting Kleine Arbeider (FPT) is voor hen als een warme familie, die hen waardevolle dingen voor hun leven leert, waardoor ze positief in het leven kunnen staan en niet in de criminaliteit belanden. Eén van hen is Stiven.

Stiven woont bij zijn oom die op de markt werkt

Stiven is 11 en geboren in Bogotá. Zijn ouders zijn gescheiden en hebben ieder weer een nieuw gezin gevormd. Op dit moment wonen ze in de wijk Yopal. Zijn vader werkt in de decoratie en zijn moeder in een kraam waar ze worsten verkoopt. Stiven woont nu bij zijn oom, die de hele nacht op de markt werkt. Hij gaat lopend naar school vlakbij zijn huis, waar hij in de zesde klas zit (groep 8). Hij houdt vooral van kunstvakken.

Stiven leert melkproducten maken

Stiven gaat sinds twee jaar naar FPT, waar hij melkproducten leert maken. Hij vindt het fijn dat hij een beetje geld verdient met het produceren van yoghurt. Hij vindt het ook leuk om er wat van uit te delen. Hij is blij met alles wat hij daar leert, met name yoghurt, karamelpasta, broodjes, jam en armbanden maken. Hij geniet van het meedoen, leren, spelen en eten. Hij heeft een dromenvanger bij FPT gemaakt, die zijn enge dromen en nachtmerries opvangt.

Hij woont in een geweldadige wijk 

Hij houdt erg van zijn wijk, omdat de vegers de stad schoonmaken en verzorgen. Maar er is wel veel geweld in de wijk, onder andere tegenover zijn school. Dat is erg gevaarlijk en er wordt ook gestolen.

Politieagent of gymleraar worden

Hij vindt dat zijn ouders goede mensen zijn. Zij moeder belt hem elke drie dagen, maar zijn vader belt bijna nooit. Hij denkt met veel plezier terug aan toen een uitstapje met zijn familie naar Barrancabermeja, waar ze naar de rivieren gingen en waar ze stoofpot aten en gebraden vlees. Het maakt hem gelukkig goed met zijn familie en vrienden te kunnen opschieten. Soms verveelt hij zich en vraagt zijn oom wat er is. Hij zegt dan dat hij zich verveelt, omdat hij droomt van toen. Hij voetbal graag. Meestal moet hij dan keepen, omdat zijn vrienden zeggen dat hij beter is als keeper of verdediger, maar hij zou liever spits zijn. Naast voetbal houdt hij van schilderen, tekenen, wandelingen maken met FPT en anderen helpen. Hij houdt er niet van om andere mensen pijn te doen. Hij wil later politieagent worden of gymleraar.

Hartelijk dank voor uw bijdrage aan dit werk: www.kerkinactie.nl/fpt.

 

Stiven leert melkproducten maken bij FPT in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.