Angelie (12) durfde drugs te weigeren van haar moeder

Persoonlijk verhaal

donderdag 27 oktober 2016Angelie is 12 jaar en komt samen met haar twee broertjes graag bij FPT. Haar ouders zijn 26 en 30 jaar. Haar vader zit in de gevangenis en haar moeder is betrokken bij een drugsbende.

Een veilige plek bij FPT

Angelie komt heel graag bij FPT. Ze maakt er kaarten van filigraan. Bij FPT is ze altijd heel vrolijk. Daar heeft het erg naar haar zin. Ze stimuleert haar broertjes om mee te gaan naar FPT. Eigenlijk heeft ze hierin een soort moederrol. Haar moeder is namelijk nooit huis. Ook de begeleiders van FPT kunnen niet binnenkomen bij Angelie thuis. Haar moeder wil niet meewerken aan de huisbezoeken, die medewerkers van FPT afleggem bij de ouders van de kinderen.

Angelie weigerde drugs aan te nemen van haar moeder

Angelie's moeder wordt af en toe gesignaleerd op het pleintje voor het gebouw van FPT. Ze is dan samen met andere bendeleden. Wanneer er politie in de buurt komt, stopt ze Angelie de drugs toe. Op een gegeven moment heeft Angelie dit geweigerd en is ze weer teruggegaan naar FPT. Het is bijzonder om te zien dat ze zo sterk is en buiten deze drugshandel wil blijven. Maar thuis is ze geslagen, omdat ze de drugs weigerde aan te nemen. 

De helft van de kaartverkoop is voor de maker

De helft van de opbrengst uit verkoop van de kaarten mag Angelie zelf houden. Daar kan ze dan bijvoorbeeld eten voor kopen voor haarzelf en haar broertjes. De andere helft van het geld wordt gebruikt voor nieuwe materialen, zodat Angelie nog meer kaarten kan maken!

Kinderen weerbaar maken

Het verhaal van Angelie laat zien hoe belangrijk het is dat kinderen bewust worden van de keuzes die ze kunnen maken. Dit is erg belangrijk voor hun toekomst. Een van de belangrijkste taken van FPT is kinderen weerbaar maken om opgewassen te zijn tegen de problemen waar ze mee groeien. FPT speelt een grote rol in het leven van de kinderen. Ze leren iets te maken, ze leren samenwerken met andere kinderen en ze leren welke keuzes ze zelf kunnen maken. Zo veranderen kinderen en kunnen zij grip krijgen op hun eigen toekomst.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.