Christy (16) werd als 3-jarige verkocht

Persoonlijk verhaal

donderdag 27 oktober 2016Christy (16) is geboren in Ivoorkust. Omdat haar ouders niet voor haar kunnen zorgen, verkopen ze haar aan kennissen als ze 3 jaar oud is. Zonder dat haar ouders het weten, wordt ze meegenomen naar buurland Ghana en te werk gesteld in een straatcafé.

Hard werken en mishandeld

Christy: “Ik moest elke dag werken voor mijn bazin. Ik stond om 4 uur ’s-morgens op. ’s-Nachts om 12 uur was ik klaar. Ik moest drank verkopen. Om 4 uur ’s-ochtends moest ik die klaarzetten. Daarna moest ik het eten klaarmaken, dat we die dag moesten verkopen. Mijn bazin sloeg me wanneer ze maar wilde. Ze schold me uit. Dat deed ze vooral als haar eigen kinderen erbij waren. Haar eigen kinderen sloeg ze nooit. Daarom vroeg ik me altijd af: waarom word ik anders behandeld dan haar eigen kinderen? Ik dacht altijd aan het moment dat ik bij die vrouw kon weglopen. Dan bedacht ik hoe het zou zijn om bij mijn ouders terug te zijn.

Politie kon Christy bevrijden

Op een dag wordt Christy uitgescholden door een ontevreden klant. Christy krijgt de schuld dat het eten niet goed is en wordt bestraft. Christy: “Toen ik ’s-Ochtends wakker werd, kwam ik erachter dat ik opgesloten zat. Ik begon te huilen en te schreeuwen. Buren hoorden dat en waarschuwden de politie. Het was afschuwelijk!” Christy wordt weggehaald bij de cafébazin en komt in het opvangcentrum Lifeline terecht. Tegen haar werkgeefster loopt nog een rechtzaak.

Christy wil later een eigen kapsalon

Christy: “Nu is mijn leven veel beter. Ik wil straks examen doen en daarna mijn eigen kapsalon beginnen. Mijn eigen zaak, waar ik mijn eigen geld verdien en ook anderen kan helpen.”

Bekijk het verhaal van Christy bij EO Metterdaad.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.