Murugavel en Mutulaxmi werkten 12 uur per dag

Persoonlijk verhaal

dinsdag 25 oktober 2016Murugavel woont samen met zijn moeder, zijn 3-jarig zusje en zijn nichtje Mutulaxmi in Tirupur. Zijn moeder werkt in de bouw. Zijn vader woont en werkt in Andhra Pradesh in een steengroeve. Murugavel werkte in de kledingindustrie, waar hij zoomde. Hij werkte van 8 uur s morgens tot 8 uur s avonds met slechts n uur pauze per dag. Hij verdiende daarmee 120 roepies per dag (= 1,55).

Toen de medewerkers van SAVE ontdekten dat deze jongen in de kledingfabriek werkte benaderden ze zijn moeder. Zij vond het goed, dat hij naar de school van SAVE ging. Inmiddels heeft hij het niveau van de zesde klas bereikt. Hij vindt het leuk om naar school te gaan. Zijn ouders zijn nu ook gemotiveerd om hem op school te houden. Na dit jaar bij SAVE is hij in staat om naar de gewone school te gaan. Het is zijn droom om later dokter te worden.

Ook zijn nichtje Mutulaxmi moest werken
Mutulaxmi is het nichtje van Murugavel, die bij hen woont. Drie jaar geleden overleden haar beide ouders. Haar vader was bouwvakker. Hij kreeg een bedrijfsongeval op zijn werk. Hij liep door een val ernstig heupletsel op. Het gezin moest hoge rekeningen betalen aan het ziekenhuis. Later is hij overleden. Haar moeder is gestorven aan tuberculose. Ze heeft een oudere broer en zus. Door alle financiële problemen moest Mutulaxmi in de kledingindustrie gaan werken, waar ze allerlei inpaswerkzaamheden deed. Ze werkte 6 dagen per week van 8 uur ’s morgens tot 8 uur ’s avonds met alleen één uur pauze. Ze verdiende daar 120 roepies per dag mee (€1,55). 

Toen de medewerkers van SAVE Mutulaxmi op het spoor kwamen praatten ze daarover met haar tante. Ze stemde in met de mogelijkheid om Mutulaxmi naar de school van SAVE te sturen. Lezen, schrijven en rekenvaardigheid pakte ze snel op, ze is inmiddels op het niveau van de zevende klas. Ze gaat graag naar school. Ze houdt vooral van het vak Engels. Het is haar droom om belastingambtenaar te worden in dienst van de overheid.

Dankzij uw steun aan SAVE kunnen Murugavel en Mutulaxmi naar school. Hartelijk dank. Lees meer op www.kerkinactie.nl/save.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.