Op pelgrimsreis

Blog

dinsdag 11 oktober 2016Deze week ben ik op ‘pelgrimsreis’. Ik neem deel aan de Fujian Pilgrimage, een reis van een week, georganiseerd door de gemeente van St. John’s Cathedral, van de Anglicaanse kerk van Hong Kong, naar de Chinese kustprovincie Fujian.

Fujian was in de tweede helft van de negentiende eeuw en de eerste helft van de twintigste het belangrijkste Anglicaanse zendingsgebied in China. In de plaatsen Fuzhou, Quanzhou en Xiamen bezoeken we kerken en plekken waar de sporen van christelijk onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijk werk nog (of opnieuw) zichtbaar zijn.
De reis wordt geleid door dean Matthias van St. John’s Cathedral en dr. Philip Wickeri, die over het verleden en heden van de protestantse kerk in China op velerlei manier heeft geschreven. 
Verslag volgt.

Fuzhou, 11 oktober 2016,

Tjeerd de Boer

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.