Het verhaal van Keenan

Persoonlijk verhaal

dinsdag 22 november 2016Keenan Mowers is opgegroeid in de kustplaats Plettenberg Bay. Hij heeft een passie voor creativiteit. In Plettenberg werd hij omringd door creativiteit en zag hij vaak kunst, al vanaf dat hij heel jong was. Hij was helemaal weg van tekenen en illustraties maken.

Al vanaf 8 jaar wist hij dat hij grafisch ontwerper wilde worden, zijn jongensdroom! Nadat hij zijn middelbare school heeft afgrond verhuisd hij naar Kaapstad. Om zijn droom na te jagen.Hij settelt zich in Vrygrond, waar ook de Sozo foundation werkt. Hier word Keenan uitgenodigd door een lokale jongeren groep waar hij een van de mede-oprichters van Sozo ontmoet, Elana Cuyler. Ze nodigt hem uit voor een cursus design. Tijdens deze opleiding heeft hij zijn kennis en ervaring door kunnen geven aan Sozo.

Keenan is erg enthousiast over de stage die hij heeft gedaan: “Ik heb me geen moment verveeld. Er was altijd wat te doen. Daardoor heb ik geleerd hoe ik mijn tijd het beste in kan delen. Zowel bij Sozo als thuis en in mijn persoonlijke leven.”

Keenen wil zijn liefde voor design graag delen met jongeren in Vrygrond. Hiervoor heeft hij de Sozo Design Cursus opgezet. Tijdens deze cursus leren jongeren de basis van design en maken ze een portfolio waarmee ze later meer kans hebben op een baan. Keenan gelooft erin dat de cursus een belangrijke stimulans is in Vrygrond, waar bijna geen ruimte is voor creativiteit. “De kinderen in Vrygrond zijn wel creatief en hebben veel talent, maar ze moeten het gaan inzien als ze buiten op straat lopen. De cursus helpt hen hierbij en om ervoor te zorgen dat ze hier een carrière kunnen opbouwen.” Keenan wil later zelf graag een t-shirt ontwerp- en printbedrijfje beginnen.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.