Het verhaal van Romy

Persoonlijk verhaal

dinsdag 22 november 2016Romy woont in de Glind. Een jeugddorp in de buurt van Amersfoort.

Romy kan het zich nog goed herinneren. Het moment dat ze werd opgehaald van school en naar een pleeggezin moest. “Ik moest heel erg huilen. Mijn broertje werd ook opgehaald. Hij werd eerst weggebracht. En daarna brachten ze mij weg.” Romy (11 jaar) woont nu al zes jaar in het gezinshuis van Dick en Willemien Overbeek in De Glind. “Ik werd opgehaald omdat mijn ouders niet goed voor me zorgden, maar ik begreep ook niet zo goed waarom. Ze maakten heel veel ruzie en er vloog dan wel eens wat door de kamer. Ik vind het wel fijn dat ik nu hier woon. Stel je voor dat het anders was gegaan.” “Ik herinner me nog dat ik een heel rare opmerking maakte toen we voor het eerst gingen eten aan tafel. Ik vroeg: ‘Hebben jullie dan allemaal tegelijk trek?’ Ik was helemaal niet gewend om samen te eten.” Paardrijles Twee keer per jaar ziet Romy haar ouders en haar broertje. “Dan gaan we naar het hoofdgebouw. Dan gaan we spelen en leuke dingen doen. Meestal zijn mijn vader en moeder er ook bij. Het zijn hele leuke uurtjes, maar het is ook een raar gevoel om ze ineens weer te zien. Ik weet niet of het goed gaat als ik weer thuis zou wonen. Hier voelt het ook fijn, fijner dan bij mijn ouders. Willemien voelt voor mij als een moeder. Maar ik zeg geen mama tegen haar.” “Later wil ik rij-instructeur worden, met paarden. Ik zit al vijf jaar op paardrijles, elke woensdagmiddag, hier in de Glind. Ik ben goed in springen met een paard. Bij Dick en Willemien heb ik twee cavia’s en een konijn om voor te zorgen. Je ziet dat zij van kinderen houden. Het is hier veilig en ze helpen als het mis gaat. Ik weet zeker dat het goed komt met mij.”

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.