Op weg

Blog

donderdag 3 november 2016Afgelopen dinsdag is het echt begonnen: mijn voorbereidingstraject bij Kerk in Actie. De komende drie maanden word ik voorbereid op het leven en werken in Zuid-Afrika. Via deze blog houd ik u op de hoogte van mijn werkzaamheden, nu nog in Nederland, en straks in Zuid-Afrika.

In de komende maanden krijg ik hopelijk een antwoord op allerlei vragen. Wat betekent het om te leven en te werken in een andere cultuur? Hoe zit het Beyers Naudé Centrum, waar ik zal gaan werken, in elkaar? Welke methoden van vorming en toerusting kan ik gaan inzetten? Hoe kan het samenwerken met mensen uit een andere cultuur vorm krijgen? Welke theologische vragen spelen een rol in de Zuid-Afrikaanse context?

Complexe geschiedenis

Zuid-Afrika heeft een complexe geschiedenis. Het Apartheidsverleden speelt nog steeds een grote rol in het dagelijks leven. De kloof tussen arm en rijk is enorm groot, en de verschillen in huidskleur zorgen nog steeds voor ongelijkheid in het land. Voor de theologie en de kerken roept dit veel specifieke vragen op. Ik zie het als een uitdaging om de situatie in het land beter te leren kennen en om hierin, met het Beyers Naudé Centrum en de kerken, aan het werk te gaan.

Samen

In februari stap ik niet alleen op het vliegtuig: ik ga samen met mijn man Patrick. Patrick heeft zijn eigen werk, maar hij zal ook mee doen met een aantal trainingen. Bijvoorbeeld die over cultuurverschillen. Zo hopen we samen over drie maanden, met de nodige (letterlijke en figuurlijke) bagage, op weg te gaan.

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.