Wees trots op wat je bereikt hebt!

Blog

woensdag 14 december 2016Vaak gaat het zo ongemerkt voorbij, al het harde werk dat je als diaken, lid van een ZWO-commissie of zendingscommissie doet. Je stelt doelen, plant acties, voert ze uit. En soms merk je dan dat het minder oplevert dan een paar jaar geleden. Dat je minder mensen kunt helpen dan je zou willen. Of dat niet alles loopt zoals je wilt, omdat er vacatures zijn die moeilijk opgevuld raken. Je zou er bijna moedeloos of verdrietig van worden. Maar doe dat niet!

Neem even een moment de tijd om terug te kijken op wat er allemaal gebeurd is de afgelopen periode. Alle kerkgangers die er waren op zondag, hun betrokkenheid toonden via gebed en een bijdrage. De mensen die zich inzetten voor jullie werk. De helpende handen waar je op kunt rekenen. De mensen die jullie mochten helpen, waar jullie het verschil maken. Denk even terug aan hoeveel het er waren. Meer dan je denkt! En denk aan het plezier dat je hebt gehad. De betrokkenheid die de acties hebben gegenereerd. Hoe jullie onderlinge band als gemeenschap is verbeterd. Wees trots op wat je bereikt hebt, want geloof me: dat is heel bijzonder!

Diaconieën doen steeds meer
Onlangs verscheen er weer een armoedeonderzoek, waaruit blijkt dat diaconieën steeds meer doen. Vaak met minder mensen. De hulpvragen groeien en ze worden steeds professioneler in hun aanpak. Kerken droegen in 2015 meer dan 36 miljoen euro in hulp en meer dan 1,25 miljoen uren (waarde uitgedrukt in geld: 38,8 miljoen euro) aan vrijwilligerswerk bij aan armoedebestrijding. Daar maakt u dus onderdeel van uit. Want samen zijn we de kerk in actie. Dat is niet zomaar iets. Dat is iets om heel trots op te zijn.Feest!
Toen ik begin november op een classicaal ZWO-overleg in Lemelerbrug een verhaal van deze strekking vertelde, was dat voor sommige mensen een eye-opener. Ik vond het heel bijzonder om dat te merken. Trots, dat is schijnbaar niet iets wat we natuurlijk voelen. En wat vond ik het leuk dat dat mevrouw Evelien Krol uit Dedemsvaart er een mooie aanleiding voor een feestelijke avond in zag. Tijd voor taart voor de gehele diaconie, zoals u ook op de foto kunt zien! Wellicht ook voor u een idee? Het zorgt voor een feestelijke avond, en een manier om u sterk te voelen over wat u bereikt heeft. Ik hoor graag uw ervaringen!

Evelien Vrolijk
Kerk in Actie-consulent

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.