Pasen vieren in Bangladesh

Persoonlijk verhaal

woensdag 22 februari 2017In Bangladesh vieren christenen Pasen op een traditionele manier, zoals we geleerd hebben van onze voorouders. Vroeg op Paasmorgen hebben we een speciale viering op zondag. We noemen dit De aanbidding op de Dag van de Opstanding. We houden dit in het open veld rond 6 uur ’s-morgens en iedereen is welkom om erbij te zijn. We zingen speciale liederen over de opstanding van Jezus. We bidden samen en houden een speciale dienst over Jezus’ opstanding. Na afloop is er allerlei lekkers te eten.

In dorpen komen soms ook mensen van verschillende kerken samen. In sommige plaatsen komen wel duizenden mensen bij elkaar. Veel kerken organiseren ook een lunch op het terrein van de kerk. Soms is er een speciaal programma voor kinderen en jongeren georganiseerd. Er wordt dan veel gezongen, er worden gedichten voorgedragen. Ook wordt het Paasverhaal in drama uitgebeeld.


Pasen wordt gezien als een dag van vreugde en overwinning op het kwaad. Daarom wordt deze dag al heel lang uitbundig gevierd in Bangladesh.

Mabud Chowdhury,
Isa-e Church, Bangladesh

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.