Speelhuis

Blog

dinsdag 21 februari 2017Sinds kort hebben we in Pugungraharjo, de gemeente van Karel, een ‘Gezamenlijk Huis’ (Rumah Bersama) geopend. Een diaconaal huis. Een huis waarin iedereen welkom is.

Zo is er een boerengroep die er samenkomt voor vergaderingen. Ook maken deze boeren geregeld biologische mest met elkaar, wat ze laten fermenteren en verwerken in het oudste gedeelte van het huis.

Afgelopen zaterdagmiddag hebben we het huis opengesteld voor kinderen van de bassischool. Het ‘Gezamenlijk Huis’ werd een ‘Speelhuis’. Je moet weten dat hier maar weinig spelletjes voor handen zijn. Ik bedoel dan spelletjes buiten de laptop en telefoon om. Ik ben zelf een grote spelletjes fan en zo kwamen we op het idee om een Speelhuis te open. Het doel? Kinderen met verschillende achtergronden bij elkaar brengen. Zodat ze plezier hebben en tegelijkertijd tijdens het spelen ook nog iets opsteken. Tellen, strategie ontwikkelen, maar ook geduld hebben, tegen je verlies kunnen, enz.

Er waren meer dan 30 kinderen aanwezig, waarvan een derde niet uit de kerk. Boven verwachting moet ik zeggen! Deze eerste keer hebben we vier spelletjes gespeeld: Skip-Bo, Memory, Mens-erger-je-niet en Regenwormen. Het was een gezellige chaotische drukte. Vanaf nu is het ‘Gezamenlijk Huis’ elke zaterdagmiddag ‘Speelhuis’. Deze week eerst maar eens kwartet, Halli Galli en Rummikub aan de andere vrijwilligers uitleggen.

Speelhuis in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.