Homere: 'Heel belangrijk is de geweldige begeleiding die we ontvangen'

Persoonlijk verhaal

woensdag 1 maart 2017Ik houd koeien en geiten, maar ik verbouw ook gewassen; het is hard werken om mijn gezin te onderhouden. Via het programma van SSID heb ik zaden kunnen lenen en ik heb ook trainingen over verschillende onderwerpen ontvangen.

Mijn naam is Homere Elise en ik woon in Decloche. Ik ben 45 jaar. Mijn vrouw heet Lorene Lamar. Ons gezin telt zeven leden: mijn vrouw en ik, onze vier dochters en onze zoon. Ik ben boer en ik werk ook als timmerman.

'Ik werk hard om al mijn schulden af te betalen'
De landbouw is onze belangrijkste bron van inkomsten en ik heb altijd in de landbouw gewerkt. Het helpt mijn gezin vooruit. Het programma werkt als volgt: we lenen zaden die we na de oogst terug geven zodat er dan weer andere boeren geholpen kunnen worden. Ik kan dan ook weer een beroep op zaden doen. Ik werk hard om al mijn schulden af te betalen. Ik houd ervan een boer te zijn, want ik verlies bijna nooit mijn oogst, en helemaal nu we in het programma over zaden van betere kwaliteit beschikken. We hopen wel dat het aanbod van de zaden nog zal groeien zodat we meer kunnen produceren.

Geweldige begeleiding
Heel belangrijk is de geweldige begeleiding die we ontvangen van het technische team van SSID. Ze leren ons nieuwe technieken waardoor onze oogst meer oplevert. Door de orkaan verloor ik mijn maïsveld en dat bracht ons de nodige problemen. We planten nu andere gewassen.

Een eigen plekje
De orkaan Matthew ging gepaard met veel water en dat drong mijn woning binnen en veroorzaakte veel schade. Op dit moment wonen we in het lemen huis van mijn zus, waar niet voldoende ruimte is voor ons allemaal. Een paar van mijn kinderen wonen tijdelijk bij vrienden vanwege het ruimtegebrek in het huis van mijn zus. Het is belangrijk dat ons gezin snel weer een eigen plekje vindt. Ik heb onze eigen bijdrage aan het woningbouwproject al betaald en ik hoop dat het programma doorgaat want het levert een belangrijke bijdrage aan de verbetering van de levensomstandigheden en de voedselzekerheid in onze gemeenschap.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.