Je wilt toch gewoon het beste voor je kind

Blog

donderdag 6 april 2017Ruim 2 procent van de bevolking in Myanmar heeft een handicap. Zij behoren vaak tot de allerarmsten. Door hun handicap hebben zij nauwelijks toegang tot onderwijs, werk en zorg. The Leprosy Mission International-Myanmar (TLMI-M), partnerorganisatie van Kerk in Actie, zet zich in voor de toegang tot onderwijs, werk, inkomen en zorg voor mensen met lepra of een andere lichamelijke handicap te verbeteren.

Kinderen

Vorig jaar was ik te gast bij de mensen van TLMI-M in Taungoo, een middelgrote stad in het centrum van het land. Ik zag hoe ze te werk gaan. Ze werken vooral plaatselijk; ze helpen de kinderen en volwassenen met een handicap in hun eigen dorp en wijk. Ook betrekken zij ouders en directe omgeving er bij. Zo werken ze bijvoorbeeld samen met de plaatselijke kerken om vooroordelen over gehandicapten te bestrijden. Daarnaast spannen ze zich ook in om overheid en bedrijven aan te sporen om meer mensen met een handicap in dienst te nemen. TLMI-M loopt voorop als het gaat om te zorgen dat mensen met een handicap mee kunnen doen in de samenleving, zowel plaatselijk als landelijk.

Dat is ook het belangrijkste wat de ouders van gehandicapte kinderen willen. De liefde en zorg van de ouders voor hun gehandicapte kinderen trof me als vader enorm. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde; dat je kind een toekomst heeft en er bij hoort.

Op zondag 9 april wordt in veel gemeenten van de Protestantse Kerk gecollecteerd voor het werk van de Leprosy Mission International-Myanmar. Helpt u ook mee dat gehandicapten in Myanmar gewoon mee mogen doen? Dank u wel!

 

 

Karel Jungheim, Kerk in Actie-consulent

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.