koel am oe inte becheer, chak sameach [goede feestdagen] !

Blog

vrijdag 3 januari 2014 WEBLOG 3, 3 januari 2014 Omdat de feestdagen inmiddels royaal voorbij zijn, hierbij een hopelijk langer houdbare wens van onze kant: een heel gezegend 2014! De titeltekst zul je waarschijnlijk vaker van ons horen, omdat dit de standaardfrase is bij een lokale feestdag. Toen we onze taaldocente vroegen hoe je iemand eigenlijk prettige kerstdagen toewenst, zei ze: ‘nou, dan zeggen we gewoon Merry Christmas’. Duh! Tot onze verbazing meldde ze dat er in het noorden van Israël kerstmarkten georganiseerd worden, elke dag in een andere stad, en hoe gezellig die zijn. Terwijl wij om het af te leren net een bezoek aan de kerstmarkt in Keulen hadden ingepland.

koptekst%20levant.jpg

Geduld is een schone zaak

We hebben tijdens de kerstvakantie de taalstudie trouwens even gestaakt, zodat alle geleerde woorden en vormen een beetje konden indalen. We worden echter aardig getraind op een heel ander vlak: geduld. Twee dagen voor de vakantie hoorden we namelijk dat onze visumafspraak is uitgesteld tot begin februari. Dit vanwege de sneeuw in Jeruzalem die het openbare leven een week lamlegde. Scholen en kantoren waren gesloten, terwijl hier de zomergarderobe al bijna weer uit de kast kon. Het deed ons denken aan de tijd dat we in Engeland studeerden en mensen de nacht in hun auto moesten doorbrengen omdat er (een beetje) sneeuw op de snelweg lag. Maar nu hoefden we tussen de oliebollen door in ieder geval geen koffers vol te stouwen. Dat mag dan in de voorjaarsvakantie. De uitzwaaidienst waar een aantal van jullie naar gevraagd heeft, zal ook rond die tijd plaatsvinden. IJs en weder dienende natuurlijk.

 

Ieder nadeel heb z’n voordeel

De komende paar maanden vullen we dan maar met koffie lurken en oude Libelles lezen – not! We hebben nog 42 hoofdstukken Arabisch te doen, er moeten ladingen verzekerings- en belastingzaken worden geregeld en we willen een paar communicatiecursussen doen voor ons werk. Die worden pas in 2014 aangeboden en dus vielen we eerst buiten de prijzen. Ook fijn: Marieke kan tóch een spreekbeurt over Israël houden en Niels mag nog even laten zien dat hij de Cito-leestoets in groep 3 binnen de 1.48 minuut tot een goed einde kan brengen. Maar zonder gekheid: we vinden het prettig dat we als gezin zo lang mogelijk in het gewone ritme kunnen blijven, tijd hebben om dingen af te ronden en, last but not least, je nog een keer te zien voor we gaan. We zijn heel blij met de ontvangen fanmail. Keep it up!

koel am oe inte becheer, chak sameach [goede feestdagen] ! in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.