Rainbow museum en omgekeerde collecte!

Blog

maandag 22 mei 2017Wat een talent en creativiteit hebt u iedere keer weer voor het werk van Kerk in Actie. Ik ontdekte een Rainbow museum in Amsterdam Zuidoost en kreeg een prachtig bericht over een omgekeerde collecte in Lopik.

Op een zondagochtend mocht ik in Amsterdam Zuidoost een prachtige cheque ophalen voor Kinderen in de Knel. De kinderen en leiding van de kindernevendienst (die daar Kinder Bijbel School heet) waren heel erg actief geweest voor Kids in Actie. Ze hebben Rainbow, de duif van Kids in Actie, in hun hart gesloten. De kleine Rainbow knuffel mocht beurtelings logeren bij de kids. Alle gemeenteleden werden uitgenodigd om creatief aan de slag te gaan rond het thema Rainbow, en zo ontstond een prachtige tentoonstelling. Gedichten, kaarten voor kinderfeestjes, schilderijen, een Rainbow van Duplo, breiwerkjes… Natuurlijk traden de kinderen van de Kinder Bijbel School medewerkers van het museum, betaalden de gemeenteleden een kleine entree om al het moois na de dienst te bewonderen, en was er heerlijke Rainbow taart. Je hoeft niet met veel mensen te zijn, als je maar anderen erbij weet te betrekken! Lieve mensen in Amsterdam Zuidoost, ontzettend bedankt voor de fantastische cheque van € 1.170 voor Kinderen in de knel in Oeganda.

Uit de gereformeerde kerk in Lopik kreeg ik dit bericht over een omgekeerde collecte-actie. Ik mocht deze diaconie leren kennen bij een werkbezoek. Esther Bijlman (bedankt voor je mail!) schreef me: “We zijn heel blij en dankbaar dat de omgekeerde collecte actie zo goed is verlopen! Er zijn heel veel talenten gebruikt en er zijn waardevolle contacten ontstaan, onderling en met dorpsgenoten. De (voorlopige) opbrengst is maar liefst € 3.360,89! Deze geweldige opbrengst gaat naar: Aandacht en Zorg voor kinderen in Moldavië. Een project van Kerk in Actie. We vinden het leuk om te laten zien wat er zoal is gedaan aan acties: Er zijn maaltijden klaargemaakt en gegeten met en voor alleenstaanden/familie/gemeenteleden; taarten, koeken en cupcakes zijn er gebakken; zegelboekjes ingeleverd; er zijn klusjes gedaan; schaatsen geslepen; auto’s gewassen; sneeuw geruimd; voorjaarsbloemstukken gemaakt; ramen gezeemd; gehaakte onderzetters enz. gemaakt en verkocht; geld met (flinke) rente teruggegeven; kaarten gemaakt en aan de deur verkocht; yoghurt en hangop aan de deur verkocht; prinsessenjurken gemaakt; bloembollen en zonnebloempitten verkocht; voorgelezen; liedjes gezongen …. enz. enz. Wat een talenten! Heel hartelijk dank voor uw en jouw enthousiasme en enorme inzet!”

Beste mensen, deze blog besluit ik met een persoonlijke noot: Sinds 1 mei j.l. ben ik bij het team binnenlands diaconaat van Kerk in Actie aan de slag gegaan om gemeenten en diaconieën te ondersteunen in het werk met vluchtelingen en migranten. Daarmee ben ik niet meer uw Kerk in Actie-consulent voor Friesland, Flevoland, Utrecht en Noord-Holland. Ik wil iedereen met wie ik mocht samenwerken ontzettend bedanken en verheug mij erop om u in héél Nederland in dit diaconale werk met vluchtelingen en migranten opnieuw te ontmoeten!

 

Rainbow museum en omgekeerde collecte! in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.