Jonge FARC-strijder is omgeschoold tot kok

Persoonlijk verhaal

woensdag 9 augustus 2017Jhon sloot zich op 12-jarige leeftijd aan bij de FARC. Vijf jaar lang was hij actief als verzetsstrijder. Hij kreeg de kans om een koksopleiding te volgen.

“Mijn liefde voor het koken is begonnen toen ik bij de FARC belandde in het bos. Ik vond koken leuker dan welke andere activiteit dan ook. Op de koksopleiding heb ik mij kunnen verdiepen in Colombiaanse producten en smaken die ik nog niet kende. Dit hebben andere studenten mij onderwezen. Ik heb hier ook geleerd hoe ik een eigen restaurant met gezonde en verschillende gerechten kan opzetten.”

Jhon is inmiddels 28 jaar. Na zijn koksopleiding werkt hij nu als hulpkok in een Hindoestaans restaurant. Hij heeft de ambitie om ooit een fastfoodrestaurant op te zetten in de gemeente El Chaparral in de provincie Tolima.

Kijk voor meer informatie op www.kerkinactie.nl/fpt.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.