Isa-e Church: jongeren zijn de kracht van iedere organisatie

Persoonlijk verhaal

woensdag 13 september 2017Isa-e Church is een kerkgemeenschap in Bangladesh van christenen met een islamitische achtergrond. Isa-e Church heeft door het hele land zon 5.000 leden, die bij elkaar komen in zon 100 huisgemeenten en 15 kerkgebouwen. Tweehonderd leden zijn jongeren: 60 meiden en 140 jongens. Voor hen organiseert Isa-e Church ieder jaar een 3-daags jeugd-seminar. Dat voorziet in een grote behoefte. Ieder jaar doen hier 75 tot 100 jongeren uit heel Bangladesh aan mee.

Dominee Mabud Chowdhury zegt hierover: “Jongeren zijn de kracht van iedere organisatie. Zij zijn de toekomstige leiders. Dit seminar is niet alleen van belang voor hun persoonlijke groei, maar ook om jongeren te bemoedigen dat ze niet alleen zijn. Ze leren elkaar kennen, er ontstaan vriendschappen, het stimuleert hen om samen Jezus te volgen.

Op het moment dat ze echt voor Jezus kiezen, verandert hun positie in de samenleving. Veel vriendjes hebben een islamitisch geloof, omdat christenen in ons land in de minderheid zijn. Daarom kunnen ze zich wat eenzaam voelen. Daarnaast hebben christenen met een islamitische achtergrond weinig aansluiting met traditionele christelijke kerken in Bangladesh. Onze taal is anders dan die van traditionele Bengaalse christenen. Onze vrouwen kleden zich anders. Tijdens de seminars kunnen onze jongeren hun geloof met elkaar delen. We moedigen hen aan om actief te worden in hun kerk. Daar leren ze christelijke liederen en meer over het geloof. Ook kunnen ze meedoen met culturele en sportieve activiteiten. Zo bouwen ze een relatie op met de kerk.”

  • Het 3-daagse jeugdseminar kost ieder jaar 2.235 euro. Dat is 30 euro per jongere.
  • Lees het Praise and Prayer bulletin van april-juni 2017 (rechts)
  • Lees een eerder artikel over jongeren in Bangladesh (rechts)

Hartelijk dank voor uw ondersteunen voor dit werk.
Lees meer op: www.kerkinactie.nl/isaechurch.

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.