Veel steun vanuit kerken voor slachtoffers Zuid-AziŽ

Nieuws

woensdag 6 september 2017Als antwoord op de oproep van Kerk in Actie hebben de kerken inmiddels een bedrag van minstens Ä 125.000 opgehaald. De verwachting is dat het bedrag de komende week aanzienlijk stijgt aangezien dan de collectebijdragen van afgelopen weekend binnenkomen. ďMooi dat er ondanks het minimale nieuws van de afgelopen weken al zoveel binnenkomt. Hopelijk gaat dat nog even door, want er is veel hulp nodig, aldus Rommie Nauta van Kerk in Actie.Ē

Meer dan 1500 doden en 42 miljoen getroffenen

In Zuid-Azië richten de grootste overstromingen in decennia veel schade aan. Meer dan 42 miljoen mensen zijn getroffen door overstromingen in Bangladesh, Nepal en India. Er zijn zeker 1500 doden. Samen met het internationale Rode Kruis waren ICCO en Kerk in Actie één van de eerste Nederlandse organisaties die actief werd in het gebied. “Dat heeft te maken met het feit dat we daar een regiokantoor hebben. En met Pepijn Trapman zit er een Nederlandse collega waardoor ook de communicatie zeer efficiënt verloopt, zo verklaart Nauta”.


In het interview met NOS Radio 1 Journaal vertelde Pepijn Trapman zelf over de huidige situatie: "We kunnen nog niet iedereen bereiken, maar wel heel veel mensen. Door onze permanente hulp weten we de routes goed te vinden en hebben we al vele noodhulppakketten uit kunnen delen. De hulp richt zich nu echt op het bieden van voedsel en veilig drinkwater. Waar het kan zorgen we ook voor onderdak, maar gezien de grootte van de ramp is dat heel lastig."

Al 5000 families voorzien van noodhulppakketten

Twee weken geleden hebben Kerk in Actie en ICCO al € 160.000 overgemaakt. Het geld is ingezet voor de aanschaf en verspreiding van noodhulppakketten. Meer dan 1300 huishoudens uit Rautahat (Nepal), 3200 families in Gaibandha en 800 families in Kunderpara Char (Bangladesh).

Bij de uitreiking in Nepal en Bangladesh ligt prioriteit bij de meest kwetsbare mensen. In Bangladesh maken we voor het eerst maken gebruik van een mobiele applicatie. Getroffenen kunnen hun locatie doorgeven via GPS. Zo wordt heel snel zichtbaar waar de getroffenen zich bevinden.

De komende dagen verwachten Kerk in Actie en ICCO veel nieuwe pakketten uit te delen. Daarvoor is nog veel meer steun nodig. De schade van landbouwgrond, verdronken dieren, ingestorte huizen en scholen loopt in de miljoenen. Maar vooralsnog ligt de nadruk op het bieden van voedsel en drinkwater.

 

 

Veel steun vanuit kerken voor slachtoffers Zuid-AziŽ in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.