Uitgezonden medewerkers (voor even) terug in Nederland

Nieuws

donderdag 12 oktober 2017De komende periode zijn een aantal uitgezonden medewerkers van Kerk in Actie (voor even) terug in Nederland en beschikbaar om te komen vertellen over hun leven en werk in het buitenland. Lees hieronder wanneer en hoe u ze kunt uitnodigen in uw gemeente.

Jasper Maas is sinds april 2011 samen met zijn vrouw Mary Jarga door Kerk in Actie uitgezonden naar Ghana. Jasper werkt als docent theologie en pastor voor de Presbyteriaanse Kerk van Ghana. Mary werkt als verpleegkundige in het lokale ziekenhuis. In november a.s. is de uitzending afgelopen. Jasper is inmiddels bevestigd tot predikant van de Presbyteriaanse kerk van Ghana en blijft met Mary en hun kinderen voorlopig in Ghana wonen en werken. In november is Jasper in Nederland en beschikbaar om in gemeenten te vertellen over leven en werken in Ghana.

Wanneer          : tussen 5 en 19 november 2017
Aanmelding bij : Lin.Tjeng@icco-cooperation.org, vanaf 23 oktober bij Cokkie.Van.t.Leven@icco-cooperation.org


Hermen en Johanneke Kroesbergen zijn sinds 2011 door Kerk in Actie uitgezonden naar Zambia en geven les aan het Justo Mwale Theological University College. In december a.s. keren zij terug naar Nederland. Zij willen graag hun ervaringen én de prachtige foto´s van Johanneke met u delen. Op deze avonden krijgt u een inkijkje in de prachtige foto's die Johanneke heeft gemaakt van hun leven en werk, en ook van de prachtige natuur in Zambia. Zij nemen een twintigtal foto's op canvas mee die tijdens de avonden tentoongesteld worden.

Wanneer          : tussen 3 en 15 december 2017
Aanmelding bij : Mirjam.Boswijk@icco-cooperation.org


Hanna Wapenaar is sinds januari 2015 uitgezonden door Kerk in Actie naar Zuid Afrika. Ze werkt bij het Ujamaa Centrum in Pietermaritzburg. Daar helpt ze mee bij het organiseren en faciliteren van Bijbelstudies in lokale gemeenschappen waar mensen worstelen met armoede, geweld, ziekte en stigmatisering. Hanna heeft veel ervaring in het contextueel Bijbellezen, een zeer inspirerende methode om met elkaar over onderwerpen in gesprek te komen die in de gemeente leven. Hanna wil u graag meer vertellen over haar werk en ook is mogelijk zelf een CBL studie te doen.

Wanneer          : tussen 6 en 21 januari 2018
Aanmelding bij : Sietske.Renting@icco-cooperation.org

 

Rineke van Ginkel is sinds januari 2017 uitgezonden door Kerk in Actie naar Zuid Afrika. Ze werkt bij het Beyers Naudé Centrum in Stellenbosch. Daar helpt ze mee bij het organiseren van een jaarlijkse nascholing van predikanten van de Verenigende Gereformeerde Kerk, en de vele andere activiteiten van het BNC voor de studenten van de universiteit. Ze hoopt een brug te vormen tussen gemeenten in Zuid-Afrika en Nederland door met u te delen wat zij ervaart van het kerk zijn in Zuid-Afrika. Rineke wil u graag meer vertellen over haar werk en met u in gesprek gaan over kerk zijn in Nederland én in Zuid Afrika.

Wanneer          : tussen 7 en 21 januari 2018
Aanmelding bij : Sietske.Renting@icco-cooperation.org

 

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.