Help de Rohingya vluchtelingen

Nieuws

donderdag 2 november 2017Nadat eind augustus het geweld in Rakhine losbarstte zijn al meer dan 600.000 Rohingya de grens van Myanmar over gevlucht, op zoek naar een veilige plek in het naburige Bangladesh.

Samen met andere hulporganisaties bieden Kerk in Actie en ICCO hulp aan vluchtelingen in het kamp Kutupalong, een spontane nederzetting waar 400.000 mensen van bamboe en tentzeil een tijdelijk onderdak gebouwd hebben. In het kamp zijn toiletten geplaatst en er wordt voedsel uitgedeeld, maar dit is lang niet voldoende voor alle vluchtelingen. Vooral meer toiletten en veilig drinkwater blijven heel hard nodig.

Pepijn Trapman, regiomanager van ICCO in Zuid- en Centraal Azië, bracht eind oktober een bezoek aan Kutupalong waar hij met vluchtelingen sprak. De meesten hebben een vreselijke reis van tien dagen achter de rug voordat zij het kamp bereikten, en zijn alles kwijt. Kinderen vertelden hem hoe hun huis in brand was gestoken en hoe ze gezien hadden dat hun ouders vermoord werden. Sommigen hadden zich nog dagen dichtbij huis schuil gehouden, in de hoop dat hun ouders terug zouden komen.

Pepijn heeft een filmpje gemaakt van zijn bezoek:

Deze dagen hebben Kerk in Actie en ICCO voedselpakketten uitgedeeld aan 4400 gezinnen, voldoende voor de komende twee weken. Ook zullen hygiëne pakketten worden uitgedeeld, om de uitbraak van besmettelijke ziekten zoals cholera te beperken. “We proberen zoveel mogelijk te doen, maar uw hulp is keihard nodig”, aldus Pepijn Trapman. Mogen wij op uw steun rekenen?

U kunt dit werk steunen door uw bijdrage over te maken op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. Noodhulp Rohingya's. Hartelijk dank!

 

Help de Rohingya vluchtelingen in beeld

scroll of swipe door foto's en videomateriaal

www.kerkinactie.nl maakt gebruik van cookies.
De website van Kerk in Actie gebruikt cookies van Google Analytics om de eigen kwaliteit te verbeteren. Deze gegevens zijn anoniem gemaakt. Soms wordt echter inhoud getoond van Facebook, YouTube of Twitter; deze social media gebruiken hun cookies ook om advertenties te tonen. Lees meer over ons cookiebeleid.